Κατολισθήσεις στον Ασπροπόταμο

στις

Του Βαγγέλη Γκιάτα – Εφημεριδα Ερευνα
Είναι γνωστό ότι η περιοχή Ασπροποτάμου αντιμετωπίζει έντονα κατολισθητικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο τα φαινόμενα είναι εντονότερα ως αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων. Χθες το φαινόμενο είχε έντονη έξαρση με αποτέλεσμα να υπάρξουν πτώσεις βράχων και χωμάτων στο οδικό κύκλωμα που συνδέει τα κοινοτικά διαμερίσματα με συνέπεια να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τροχοφόρων.
Το κατολισθητικό φαινόμενο είναι εντονότερο στο οδικό κύκλωμα των κοινοτικών διαμερισμάτων Καταφύτου και Ανθούσας.
Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του προέδρου της διευρημένης κοινότητας Ασπροποτάμου κ. Δημ. Βουρλίτση ο οποίος με μηχανήματα προσπάθησε να παρέμβει απομακρύνοντας τους βράχους τα χώματα από το οδόστρωμα.
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας μηχανήματα της οποίας χθες ανέβηκαν στην περιοχή Ασπροποτάμου καθαρίζοντας το οδικό δίκτυο από τους όγκους χωμάτων αποκαθιστώντας την ασφαλή κυκλοφορία.
Ομόφωνα ΟΧΙ στη μελέτη του ΙΤΑ
Εν τω μεταξύ το κοινοτικό συμβούλιο Ασπροποτάμου σε συνεδρίασή του τοποθετήθηκε για την επικείμενη μεταρρύθμιση (Καποδίστριας ΙΙ) σε σχέση με την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπ8ικής Αυτοδιοίκησης. Το κοινοτικό συμβούλιο μετά από μακρά κουβέντα και ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Δημ. Βουρλίτση επί των τελευταίων εξελίξεων, αναφορικά με την πρόταση του ΙΤΑ, αποφάσισε ομόφωνα να πει «όχι» στην πρόταση συγχώνευσης της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου με τον δήμο Αιθήκιων τονίζοντας ότι τόσο το κοινοτικό συμβούλιο, όσο και οι Ασπροποταμίτες επιθυμούν να παραμείνουν κοινότητα.
Μάλιστα ο πρόεδρος κ. Δημ. Βουρλίτσης συμμετέχει στην πανελλήνια κίνηση προέδρων κοινοτήτων που αγωνίζονται ώστε στο νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης οι κοινότητες να παραμείνουν ως έχουν.
Ορκωμοσία νέων υπαλλήλων
Να πούμε επίσης ότι την Τρίτη στο Κοινοτικό κατάστημα της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία δύο νέων διοικητικών υπαλλήλων οι οποίο εντάσσονται πλέον στο προσωπικό του δήμου.
Ο κ. Βουρλίτσης τονίζει ότι οι δύο νέοι κοινοτικοί υπάλληλοι θα βοηθήσουν σημαντικά την κοινότητα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
Θα πρέπει να τονιστεί, όπως επισημαίνει ο κ. Βουρλίτσης ότι η κοινότητα Ασπροποτάμου δεν είχε το αναγκαίο προσωπικό δεδομένου ότι το υπάρχον προσωπικό έχει συνταξιοδοτηθεί.
Πτώση αυτοκινήτου σε ρέμα
Τέλος σοβαρό ατύχημα συνέβη χθες το πρωί στο Κατάφυτο με ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο κινούμενο επί του άξονα Καταφύτου – Τρία Ποτάμια εξετράπη της πορείας του από άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα να πέσει σε επικείμενο ρέμα.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο προσωρινός εγκλωβισμός του οδηγού για τον απεγκλωβισμό του οποίου έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας.
Η ΕΡΕΥΝΑ 04 Οκτωβρίου 2008, αρ. φύλλου 15023, σελίδα 10

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ λέει:

    Ο ΔΟΜΟΣ ΧΑΛΙΚΙ ΜΕΤΣΟΒΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ 10/10/2008.O ΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΙΚΙ ΜΑΤΡΑ ΧΟΤΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΚΙΝΕΙΘΗΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s