Η ιστορία της Τζούρτζιας μέσα σε ένα «δίσκο»!!

στις

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Στην διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας προχώρα αύριο στις 6 το απόγευμα η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας (ΦΑΤΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Η εκδήλωση ως γνωστό διοργανώνεται, με αφορμή την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΦΑΤΑ από την Ακαδημία Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
Με αφορμή την διοργάνωση της αυριανής εκδήλωσης τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της οποίας αναφέρθηκαν περιληπτικά στο έργο της ΦΑΤΑ.
Για ένα σημαντικό βήμα της αδελφότητας-αυτό της συνδιοργάνωσης της επιστημονικής ημερίδας με την Ακαδημία Αθηνών-έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΦΑΤΑ και της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας Θανάσης Μουστάκας.
Ο πρόεδρος συνεχίζοντας αναφέρθηκε περιληπτικά στο έργο που έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η αδελφότητα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ασπροποτάμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με τη διοργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, ημερίδων, όπως επίσης και την ανάληψη της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Ανταμώματος των Βλάχων το περασμένο Καλοκαίρι.
Ο κ. Μουστάκας δεν παρέλειψε να σταθεί και στη συμβολή των ερευνητών του ΚΕΕΛ, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στο έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της ΦΑΤΑ, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πληροφοριακό υλικό για τη λαογραφία και την ιστορία της Τζούρτζιας, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα στους επιστήμονες, οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν εκτενώς με τον τομέα αυτό, να αντλήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.
Παράλληλα ευχαρίστησε την διευθύντρια του ΚΕΕΛ κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη για την άψογη συνεργασία τους, όπως και τους υπόλοιπους ερευνητές του κέντρου που εργάστηκαν με ζήλο για την ψηφιοποίηση του αρχείου της αδελφότητας.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Δημήτρης Βουρλίτσης πρόεδρος Κοινότητας Ασπροποτάμου, Ανθή Μουστάκα, Αποστολία Κούτσια, Ευαγγελία Τσιρογιάννη μέλη της ΦΑΤΑ.
Η ΕΡΕΥΝΑ 14 Νοεμβρίου 2008, αρ. φύλλου 15056, σελίδα 9

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s