Ανακοινώσεις από τους οργανωτές των εκδηλώσεων του 2ου green festival

στις

Στην Τζιούρτζια Ασπροποτάμου από την HUMANET (Ευρωπαϊκό δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης) – Νίκος Ράπτης: «Στόχος μας να βγάλουμε την περιοχή από την εσωστρέφεια στο πλαίσιο της «Πράσινης Ισορροπίας…»»

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ξεκίνησαν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου green festival Ασπροποτάμου που ως γνωστόν διοργανώνει το Ευρωπαϊκό δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης – HUMANET. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενταγμένη στο τριετές πρόγραμμα και συμμετέχουν εθελοντές από εννέα χώρες της Ευρώπης και πολλοί εθελοντές της περιοχής Ασπροποτάμου. Να πούμε ότι το Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης – HUMANET δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 15 χώρες σ’ όλο τον κόσμο. Ψυχή της πρωτοβουλίας στον Ασπροπόταμο ο Νίκος Ράπτης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Τζιούρτζια. Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στην πλατεία της Τζιούρτζιας προκειμένου να ενημερωθούν οι Τρικαλινοί και όχι μόνο, πολίτες για την πορεία του προγράμματος αλλά και για τις δράσεις, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις του 2ου green festival. Στόχος η πράσινη ισορροπία Μιλώντας για την πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης – HUMANET κ. Νίκος Ράπτης αναφέρθηκε στη δράση του δικτύου αλλά και στους στόχους τονίζοντας ότι ειδικά για τον Ασπροπόταμο η φιλοδοξία είναι να βγει η περιοχή από την εσωστρέφεια μέσα από την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού της πλούτου. «Στοχεύουμε στην «πράσινη ισορροπία» και όχι σε «πράσινη ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Ράπτης. Παρεμβάσεις έκαναν οι εθελοντές Γιαννίτσης, Μουστάκα, Τσιρογιάννη και Κούτσια. Οι εκδηλώσεις Σε ότι αφορά τώρα τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία νεανικών σχημάτων ενώ στις 7 Αυγούστου, στο πλαίσιο της δημοτικής βραδιάς, θα βραβευθεί ο Σωτήρης Σγούρος. Να πούμε ότι συμμετέχουν τοπικοί οργανοπαίκτες με παράδοση στη δημοτική μουσική κορύφωση των εκδηλώσεων η λαϊκή βραδιά με τη συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια ανέγερσης ογκολογικού κέντρου. Οι δραστηριότητες του Σαββάτου Να σημειώσουμε ότι στον Ασπροπόταμο βρίσκονται ήδη εθελοντές από εννέα χώρες της Ευρώπης οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον καθαρισμό μονοπατιών, η συλλογή στοιχείων της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς ως και η φροντίδα μνημείων. Έτσι μετά το πέρας της συνέντευξης οι εθελοντές κατέβηκαν στο ποτάμι με τα παιδιά, σε μια συμβολική πράξη, προχώρησαν στον καθαρισμό της παρόχθιας ζώνης. Η εκδηλώσεις έληξαν με γεύμα στο Δ.Δ. Κρανιάς. Τέλος να επισημάνουμε ότι στις κατασκηνώσεις της περιοχής φιλοξενούνται παιδιά στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ΕΡΕΥΝΑ 07 Ιουλίου 2009, αρ. φύλλου 15244, σελίδα 21

13 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    pisteuo oti i neolea prpei na agliasei auto ton thesmo fetos
    ftanoun oi grinies kai i mizeries

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το θεσμό ναι! βέβαια, αλλά όχι μια καλοστημένη προεκλογική εκστρατεία)))
    Αντουκει???

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    nai pws na mhn ton agkaliasoume;;me ton agaphto mas kyrio rapth;;poy toso agapaei thn perioxh mas;;;

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    TO NA EXEI POLITIKES FILODOKSIES DEN EINAI KAI TOSO KAKO RE PAIDIA
    DIALADI O VOURLITSIS POU DEN EXEI KANEI TIPOTA EINAI KALITEROS?
    OPOIOS EXEI OREXI KAI GNOSEIS NA KANI PRAGMATA AS KOPIASEI

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    mono emeto boroun na sou prokalesoun komatoskula tupou r….ti
    kai giati parakalo den egine i parousiasi se oudetero xoro alla stin platia tis tzourtzias?
    kai otan me to kalo vgei dimarxos tha asxolithei meola ta xoria i mono me tin tzourtzia
    oustttttttttttttttttttt

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ???????????
    ΑΝΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
    ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ
    ΗΣΥΧΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
    ΓΙΝΕΤΕ?
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΛΟΝΔΙΝΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ ΣΑΣ
    ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ………
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΟΧΙ Ο ΜΕΓΑΣ)

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Δημητριος λέει:

    Παροτι διαχειριστης θα ηθελα και γω να πω την αποψη μου ελπιζοντας να μην γινω ο αποδιοπομπαίος τραγος, 2 ημερες πριν ξεκινησω για τα βουνα και το Χαλικι! νομιζω οτι ο Ράπτης διαβαζει το μπλογκ που και που διοτι εκτος του οτι μας εχει στειλει εμαιλ, νομιζω εχει λαβει υποψιν του την σκληρη κριτικη που του εχει γινει εδω. το γεγονος οτι θα υπαρξει δημοτικη βραδια, το οτι θα ερθει μια καλη τραγουδιστρια και το συνθημα της πρασινης ’ισσοροπίας’ νομιζω αποτελουν μια σημαντικη βελτιωση απο το 1ο φεστιβαλ. νομιζω οτι ενα μερος της κριτικης γινεται για λογους κλασσικης Αρμουνικης ζηλιας διοτι οσα δεν φτανουμε εμεις οι Βλαχοι τα κανουμε κρεμασταρια! Ενα αλλο μερος της κριτικης, οπως του Αλεξανδρου, εκφραζει μια αλλη σεβαστη αποψη περι απομονωτισμου την οποια συμμεριζονται αρκετοι ασπροποταμιτες. Αρα το συμπερασμα το δικο μου ειναι ή είμαστε με τους Αλεξανδους ή με τους Ραπτηδες! Οσοι θελουν τουρισμο πρεπει να συγχαρουν τον Ραπτη, οσοι δεν θελουν το αντιθετο. Οσον αφορα τις πολιτικες φιλοδοξιες του Ραπτη τις οποιες απο οτι ενημερωθηκα δεν τις κρυβει ουτε ο ιδιος, οταν ερθει η ωρα εδω θα ειμαστε και θα τον κρινουμε αναλογως! ελευθερα και δημοκρατικα.

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Re file, signomi kiolas, alla de paei allo, na diavazo tis eksisoropitikes sou theseis! Eisai allou gia allou (ektos an ki esi ksereis kai glifeis kala), tipoi san esena tsimpane me prasines isoropies kai apo piso… ksepoulima tou aspropotamou, ton ksereis esi to greenfestival? Ksereis ti douleia kanei?
    I eisai kai esi enas apo autous pou perimenoun to sotira tou aspropotamou, me ta kone tou, tous volemenous kai vromikous oso de paei.Re de theloume mi kivernitikes ston aspropotamos kai allania pou me ksena koliva kanoun partakia… fotia tha mas ton valoun olo ton Aspropotamo!
    Giati perisi eixame fotia ti mera tou ponirofestival?

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    o jim menei stin melvourni kai profanos den gnorizei ton rapti
    profanos kai den glifei file mou kapion pou den gnorizei

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η δημητριος λέει:

    αν βαλει φωτια ο πανουργος θα τη σβησω εγω φιλε μη φοβασαι τιποτα φετος!! ενδιαφερουσες οι θεωριες συνωμοσιας αλλα δεν βλεπω να υποστηριζονται με στοιχεια! ειναι σαν να μας ζητας να πιστεψουμε οτι οι Ελληνες καταγονται απο τον πλανητη Εψιλον!! συγνωμη αλλα δεν μου αρεσει το πιστευε και μη ερευνα.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    O KYRIOS R. EINAI ENA KOMMATIKO ORGANO !!!!!!
    KAI TIPOTA PARAPANO
    AS PAREI THN NATASA KAI TON LOUDOVIKO NA TO KANOUN STA ANOGIA TO GREEN FEST

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ΡΑΠΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΤΕ
    ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    green malakies

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε