Ένα νέο cd με χρώμα Ασπροποταμίτικο!

στις

Ήταν καιρός…
Στα 55 χρόνια ζωής και προσφοράς της Αδελφότητας Γαρδικιωτών της πρωτεύουσας, η δράση του ιστορικού αυτού συλλόγου του χωριού μας υπήρξε πάντοτε συνυφασμένη με την πολυποίκιλη μουσική κληρονομιά του Ασπροποτάμου. Όχι απλά από συμβατική υποχρέωση για τη διάσωση ενός άψυχου αρχειακού – μουσειακού υλικού. Αλλά από αληθινή αγάπη και πόνο για τα τραγούδια αυτά, ως βιώματα ανεξίτηλα χαραγμένα στην ψυχή μας, τα οποία υπήρξαν πάντα ο συνδετικός μας κρίκος με την κοιτίδα μας, το τρανό Γαρδίκι. Και μπορεί οι παλιοί να φεύγουν και οι θύμησες να ξεθωριάζουν, ωστόσο τα τραγούδια αυτά εξακολουθούν, διαχρονικά και σε πείσμα των καιρών, να προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση, ακόμα και σε νέους ανθρώπους που μεγάλωσαν στα αστικά κέντρα.
Τέτοιοι νέοι άνθρωποι, πιστοί στις αρχές και τις αξίες, στο ήθος και το ύφος της παράδοσής μας, ανταμώθηκαν και συνεργάστηκαν με υπομονή και επιμονή για να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα ετών, μια μουσική συλλογή με χρώμα γαρδικιώτικο. Είναι η κομπανία νέων μουσικών που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στους κόλπους της Αδελφότητάς μας, μια ομάδα νέων ανθρώπων με σεβασμό στο αυθεντικό δημοτικό τραγούδι, χωρίς σκοπιμότητες και μακριά από τις αντιαισθητικές αλλοιώσεις που έχει υποστεί η πολύπαθη πατρώα μας μουσική. Μια ομάδα, που στο εγχείρημα αυτό βρήκε άριστο συνεργάτη τον ηχολήπτη και ιδιοκτήτη της ιστορικής εταιρείας «Ηχογέννηση», Κο Παναγιώτη Καλαμπάκα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συνδρομή του.
Παραδίδουμε το πόνημά μας αυτό στους Γαρδικιώτες, αλλά και σε όλους τους θιασώτες της γνήσιας δημοτικής μουσικής, ελπίζοντας να είναι αντάξιο της παρακαταθήκης που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες γενεές και οι αξέχαστοι παλιακοί μουσικοί του χωριού μας, όπως ο Γιώργος Βούκιας και ο Δήμος Βλαχαγγέλης. Ελπίζοντας να κάνει υπερήφανους τους ανθρώπους που μας μπόλιασαν με την Ασπροποταμίτικη παράδοση. Ο λόγος για το Σωτήρη Τόγελο, το Σωτήρη Γοργογέτα αλλά και τον αθάνατο Σωτήρη Σγούρο, το μεγάλο μας δάσκαλο, που χάσαμε απροσδόκητα εν μέσω της προετοιμασίας του δίσκου, και στον οποίο αφιερώνουμε το δίσκο αυτό, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης.
Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Κολτσίδας (κλαρίνο), Γιάννης Σούλτης (βιολί), Γιώργος Μπαμπάνης (ακκορντεόν), Θοδωρής Γιαννόπουλος (λαούτο), Περικλής Ζήσης (κιθάρα), Γιώργος Ντίνας (ντέφι). Τραγούδησαν οι Δημήτρης Τσιάκαλος, Αχιλλέας Χαχάμης και Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης
To cd αυτό κυκλοφορεί πια επίσημα στα καταστήματα δίσκων των Τρικάλων από τη δισκογραφική εταιρεία «Ηχογέννηση». Παρουσιάστηκε δε στην εκπομπή «Αναζητώντας τις ρίζες μας» του Θ.Σδρούλια στο ΤRT, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010, αλλά και στη Μουσική Σκηνή «Άλλη όχθη» στην Αθήνα, από τον ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό παραγωγό του 902, Αλέξανδρο Λαμπρίδη, ο οποίος θα ετοιμάσει μια σχετική εκπομπή και για την τηλεόραση της Αθήνας.
Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s