Οι… μνηστήρες του «Καλλικράτη»

στις

Συζητήσεις προκάλεσε το δημοσίευμα της «Ε» στο οποίο παρουσιάζονταν οι έξι νέοι Δήμοι σε επίπεδο νομού Τρικάλων, σύμφωνα με τη μελέτη του Ινσιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προκρίνεται από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών.
Ποιοι μπορεί να είναι… εν δυνάμει δήμαρχοι; Για τον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος εξελίσσεται σε Δήμο Τρικάλων απορροφώντας τη Φαλώρεια, την Εστιαιώτιδα, τον Καλλιδένδρου, τον Κόζιακα και τα Μεγ. Καλύβια, ο κ. Μιχ. Ταμήλος είναι ο σίγουρος υποψήφιος. Στο ΠΑΣΟΚ… ψάχνονται. Έχουν δηλώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο «παρών» οι κ.κ. Χρ. Λάππας, Αθ. Τσιάρας, Αγγ. Αγγελής, ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε κάποια έκπληξη τύπου κ. Βαγγέλη Αγγελάκη ή Χρυσάνθης Γάλλου-Δαλκαφούκη. Όλα είναι ανοιχτά. Στην Καλαμπάκα (συν Μαλακάσι, Καστανιά, Κλεινοβός και Χάσια) ο κ. Β. Μπουτίνας θα είναι σίγουρα υποψήφιος, ενώ απʼ το ΠΑΣΟΚ, εκτός του κ. Τ. Σακελλαρίου, «παίζει» το όνομα του κ. Γ. Δήμου, ενώ ακούγεται το όνομα του σημερινού δημάρχου Καστανιάς κ. Κ. Τόλη. Στον νέο Δήμο Φαρκαδόνας (συν Οιχαλία και Πελινναίοι), οι κ.κ. Αθ. Μεριβάκης και Αθ. Ζιώγκος επιμένουν στην υποψηφιότητά τους από τη Ν.Δ., ενώ οι κ.κ. Χρ. Τόλιος και Τ. Χατζής φαντάζουν επικρατέστεροι απʼ το ΠΑΣΟΚ. Στην Πύλη (συν Πινδέων, Γόμφων, Πιαλείων, Μυρόφυλλο, Νεράιδα) ο κ. Κ. Κουφογάζος θα κατέβει ως ανεξάρτητος, ενώ υπάρχουν οι κ.κ. Κοτρώνης, Τσιούτσιας, Παλλατζάς από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Απ. Παντέρας, πιθανόν δε ακόμη και ο κ. Αχ. Μανούρας. Τον Δήμο Βασιλικής (συν Παληοκάστρου, Παραληθαίων και Τυμφαίων) μπορούν να τον διεκδικήσουν και οι τέσσερις σημερινοί δήμαρχοι κ.κ. Ζιάκας, Στουρνάρας, Οικονόμου και Κουφοχρήστος και από τη Ν.Δ. υπό προϋποθέσεις και μόνο ο κ. Αχ. Λασπάς.
Για τον Δήμο Αιθήκων (συν Κοινότητα Ασπροποτάμου) ο κ. Μπατατόλης μοιάζει… μόνος, καθώς από τη Ν.Δ. δεν γίνεται κάποια κίνηση μέχρι στιγμής.
Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη 7 Απριλίου 2010, 22:15 από Βασίλης Αλεξίου. Εφημερίδα Ενημέρωση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s