Αίσιο τέλος για τις αδειοδοτήσεις κτηνοτρόφων σε περιοχές NATURA

στις
Του Βαγγέλη Γκιάτα
Την είδηση μετέφερε στην στήλη μας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων κ. Κόττης από το Σχηματάρι.
Στο Σχηματάρι πραγματοποιείται διήμερο συνέδριο για τις παραδοσιακές εγχώριες φυλές ζώων. Στο σεμινάριο εκτός του κ. Κόττη συμμετέχει και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χασίων κ. Τσιάρας.
Ο κ. Κόττης επικοινώνησε χθες και μας ενημέρωσε πως επιλύεται το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολλοί κτηνοτρόφοι, αφού δεν μπορούσαν να αποκτήσουν άδειες των εγκαταστάσεών τους. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί απαγορευόταν η ίδρυση ή λειτουργία εγκαταστάσεων εντός περιοχών ΝATURA. Δυστυχώς όμως το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Καλαμπάκας είναι εντός NATURA και το πρόβλημα αφορούσε πολλούς.
Η μη απόκτηση άδειας σταυλικών εγκαταστάσεων έχει ως αποτέλεσμα την μη καταβολή των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους κτηνοτρόφους αυτούς.
Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να τροποποιηθεί η διάταξη που απαγόρευε την λειτουργία σταυλικών εγκαταστάσεων εντός NATURA.
Ο πολύμηνος αγώνας έφερε αποτέλεσμα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κόττης.
Εντός των ημερών θα αποσταλούν στα κατά τόπους Δασαρχεία οι διατάξεις όπου θα επιτρέπουν την αδειοδότηση.
Τέλος όπως τόνισε ο κ. Κόττης γίνεται προσπάθεια ώστε να παραταθεί ο χρόνος του προγράμματος για να μην υπάρχουν κτηνοτρόφοι που θα είναι εκπρόσθεσμοι.

Η ΕΡΕΥΝΑ 13 Ιουνίου 2010, αρ. φύλλου 15523, σελίδα 13

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s