Λιθεπενδύσεις σε τοιχία στον ορεινό όγκο των Τρικάλων

στις

Η πρώτη εργολαβία υλοποιείται στον Ασπροπόταμο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με τα τσιμεντένια στηθαία να καταργούνται και τη θέση τους να παίρνουν τα πέτρινα, κάτι που αρμόζει και στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από την Καστανιά και θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες στη Γέφυρα Αλεξίου. Σειρά αμέσως μετά θα πάρει ο οδικός άξονας της Ελάτης όπου εκεί τα στηθαία θα ντυθούν με πέτρα, κάτι που θα αναβαθμίσει το περιβάλλον των δύο αυτών περιοχών.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Η Νομαρχία έχει ξεκινήσει μια εργολαβία η οποία υλοποιείται για λιθεπενδύσεις κατά μήκος των οδικών αξόνων κυρίως του Ασπροποτάμου σε πρώτη φάση και της Ελάτης σε δεύτερη.
Έχουν ντυθεί με πέτρα τα τσιμεντένια στηθαία από την Καστανιά μέχρι περίπου τη Γέφυρα Αλεξίου. Έχουν επενδυθεί μέχρι στιγμής πάνω από 2 χλμ τσιμεντένια στηθαία και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αναβαθμίζεται το περιβάλλον και δένει με αυτό που θέλαμε, να διατηρήσουμε δηλαδή τη φύση στην κατάσταση που θα την ήθελε ο καθένας από μας.
Τα τσιμεντένια στηθαία ήταν προφανώς κάτι που δεν έδενε με το τοπίο και αυτή η προσπάθεια που κάνουμε με ντόπια υλικά είναι αυτή που δίνει την αρμονική συνύπαρξη. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και προς τον άξονα της Ελάτης πιστεύοντας ότι τα ορεινά των Τρικάλων που είναι πανέμορφα πρέπει να διατηρηθούν από πλευράς περιβάλλοντος και αυτή η εργολαβία βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση».

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010, 13:57 από Ελισάβετ Παπανικολάου. Trikalanews

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για να διατηρηθούν «πανέμορφα» τα χωριά του Ασπροποτάμου πρέπει πρωτίστως να διατηρηθούν καθαρά. Ο εργολάβος έχει παρατήσει τις σακκούλες των υλικών και πάσης φύσεως άλλα σκουπίδια κατά μήκος του δρόμου. Πότε θα τα μαζέψει;;

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η chaliki λέει:

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΣΕ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ.
  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s