O ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΛΙΚΑΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 21-09-10

στις


Εκτενές ρεπορτάζ για τον παράνομο δρόμο που ανοίχτηκε στην βερλίγκα είχε χθες ο ΣΚΑΙ στις ειδήσεις του , μεταξύ άλλων αναφερθηκαν και στις διαφημιζόμενες εκδρομές με 4χ4 στην περιοχή. Δείτε το βίντεο του ρεπορτάζ.

13 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αυτη ειναι η κληρονομια του Βουρλιτση και του διεφθαρμενου δασαρχειου καλαμπακας!! το θεμα εφτασε μεχρι το σκαι χαρη σε εναν καλαμπακιωτη αλλα οι χαλικιωτες κοιμουνται!! η υπερτατη αμορφωσια

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το δασαρχείο Καλαμπάκας αφού μέχρι τώρα όχι απλά δεν κατάφερε να σταματήσει τους εμπνευστές, αλλά αγνοούσε το συγκεκριμένο δρόμο!!!, απαντούσε ψευδός στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) ότι ανοίχθηκε πριν είκοσι χρόνια!!!
    Τέτοιους ανθρώπους δυστυχώς έχουμε στον τόπο μας και έτσι ξέρουν να αναπτύσσουν την περιοχή, καταστρέφοντας την!!! Πέραν των άλλων είναι και θρασύδειλοι, αφού και γελοίες απαντήσεις δίνουν και κρύβονται σαν γυναικούλες. Βλέπεται το δασαρχείο έχει για όλα έτοιμη την απάντηση, για όλα λέει φταίει η έλλειψη προσωπικού!!! Τι και αν οι δασοφύλακες πίνουν όλη μέρα τσίπουρα στα καφενεία, τι και αν μέσα στο δασαρχείο δεν χωράνε να καθίσουν στις καρέκλες!!!

    Πραγματικά καταπληκτικό το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Χριοστοφιλίδου του ΣΚΑΙ , από ότι μαθαίνω έχει ξεσηκώσει ήδη αντιδράσεις για την παρανομία του εν λόγου δρόμου. Το θέμα δεν πρόκειται να μείνει έτσι πρέπει επιτέλους σε αυτό το τόπο να εφαρμοστούν οι νόμοι και κάποιοι κάποτε να τιμωρηθούν οι παραβάτες. Η βερλίγκα δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να μπορεί να κάνει ότι του καπνίζει, η βερλίγκα ανήκει σε όλους μας και όπως τη βρήκαμε έτσι πρέπει να την παραδώσουμε στις επόμενες γενεές.

    Καρανικάς Δημήτριος
    dimniks@yahoo.gr

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΕΡΛΙΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 4Χ4 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΥΣΙΑ.

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η chaliki λέει:

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η chaliki λέει:

    Το θέμα του δρόμου της βερλιγκας άρχισε το καλοκαίρι του 2009 από παιδία του χαλικιού που ξεσηκώθηκαν όταν είδαν το δρόμο και έχουμε ενημερώσει αρκετούς φορείς , ο Δημήτρης Κατανικάς έκανε αυτοψία με φωτογραφικό υλικό και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάδειξη του θέματος αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι χαλικωτές κοιμούνται , η πλειοψηφία μπορεί αλλά όχι όλοι και αν μπορούμε και συζητάμε τώρα σε αυτή την σελίδα χαλικωτές την έφτιαξαν

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Dimitrios λέει:

    δεν ξερω αν σιγουρα ισχυει αλλα ενημερωθηκα οτι το δασαρχειο κατευθυνθηκε σημερα προς βερλιγκα με σκοπο να «κλεισει» το δρομο. Το οτι πηγε προς βερλιγκα ειναι σιγουρο, το τι εκανε ακριβως θα το μαθουμε συντομα.

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    kai siga min ton klisei
    aisxossssssssssss
    pos na ton klisei?

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κανείς δεν κατηγόρησε τους Χαλικιώτες στο σύνολο. Άλλωστε το ότι ανοίχθηκε ο δρόμος αρκετοί χαλικιώτες φίλοι μου τηλεφώνησαν, λόγω της σχέσεις που έχω με τα βουνά αλλά και της πρόσβασης στην ΕΟΕ και άλλους περιβαλλοντολογικούς φορείς στην Αθήνα και μου είπαν να πάω να βγάλω φωτογραφίες!!! Έτσι και έκανα στις 5 Οκτωβρίου του2007. Εγώ προσωπικά μένω στην Αθήνα, βέβαια ανεβαίνω πολλές φορές το χρόνο στη βερλίγκα και την τσουκαρέλα. Αν και έχω ανέβει αρκετά ελληνικά βουνά η βερλίγκα είναι ίσως το καλύτερο μέρος από όλα. Σας μιλάει ένας άνθρωπος που δεν κατάγετε από το χαλίκι!!!! ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΤΕ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!!!

    Η οργή μου όταν πήγα στις 5 Οκτωβρίου του 07 και είδα τον δρόμο και τη ζημιά που έκανε στο τοπίο ήταν απερίγραπτη. Πως μπορούν κάποιοι να μπορούν να καταστρέφουν μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδος;;;; Η μόνη κατηγορία που μπορώ να προσάψω στους χαλικιώτες είναι ότι έπρεπε το λιγότερο να τους πάρουν με τις πέτρες αυτούς που τους κατάστρεψαν τη βερλιγκα.

    Με το θέμα πέραν της ΕΟΕ , έχουν ασχοληθεί και άλλοι όπως κάποιοι δημοσιογράφοι, ο πολύ καλός μου φίλος και ορειβάτης Κώστας Τσίπιρας (έχει γυρίσει και ταινίες για τα ελληνικά βουνά και έχει γράψει και αρκετά βιβλία) και πολλοί άλλοι. Η ΕΟΕ σίγουρα δεν καθίσει με σταυρωμένα χέρια και πράγματι η δουλεία που κάνει είναι εντυπωσιακή και ειδικά η υπεύθυνη που ασχολείται με το θέμα η Μαλαμώ Κορμπέτη.

    Καρανίκας Δημήτριος

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    GIA NA MHN KRYVOMASTE TON DROMO TO ANOIXE O VOURLITSIS O PROEDROS THS KOINOTITAS ME TO PROSXHMA NA GINEI KANONIKOS DROMOS OSTE NA PAREI KONDILIA NA TON VELTIOSEI ISOS KAI ME ASFALTO
    AUTOS EINAI O ENOXOS
    MIN PSAXNETE ALLOU

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φαίνεται ότι το θέμα της παράνομης διάνοιξης του δρόμου στη βερλίγκα αρχίζει να παίρνει πρωτόγνωρες διαστάσεις για την περιοχή. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μερεντίτη Σούλα έκανε ερώτηση στην Μπιρμπίλη του ΥΠΕΚΑ και στο Ραγκούση!!! Που σημαίνει ότι το θέμα θα πάει στη βουλή!!! Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένετε να κάνουν και άλλοι βουλευτές ερωτήσεις. Επίσης ο εισαγγελέας έχει αρχίσει ανακρίσεις και διεξάγετε έρευνα, καθώς καλεί για καταθέσεις.

    Σήμερα την περιοχή επισκέφτηκε κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και από πληροφορίες που έχουμε ήταν υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας!!! Οπότε το θέμα ξεφεύγει από τα στενά όρια του δασαρχείου Καλαμπάκας. Ακόμα το ΣΚΑΙ αναμένετε να ξανά επανέλθει στο θέμα!!!!

    Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για μια απλή διάνοιξη ενός παράνομου δρόμου που κατέστρεψε μια περιοχή, αλλά από πίσω κρύβονται πολλά και είναι πιθανών να δούμε μεγάλα λαβράκια από αυτή την υπόθεση!!!!

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ante na doumeeeeeeeee

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη , την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση , απέστειλε η Βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη , για το ζήτημα της διάνοιξης παράνομου δρόμου στην περιοχή της λίμνης Βερλίγκα στον Ασπροπόταμο.

    Η Τρικαλινή Βουλευτής, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η διάνοιξη του παράνομου δρόμου, που έκλεισε χάρη στις ενέργειες του Δασάρχη Καλαμπάκας και επίκειται η αναδάσωσή του.

    «Δεν είναι ακόμη γνωστό με ποιου την εντολή κατασκευάστηκε και πως πληρώθηκε , αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν καν παραστατικά γι αυτό το έργο φάντασμα, αναφέρει η Βουλευτής.

    Θυμίζουμε ότι το θέμα έχει πάει δύο φορές στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και έχει αναβληθεί ισάριθμες, λόγω μη παρουσίας των αρμόδιων Δημάρχων όπως έχει ζητηθεί από το Σώμα για να εκφράσουν άποψη…

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Την ώρα που έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες για τον παράνομο δρόμο στη Βερλίγκα, την ώρα που ήδη μέχρι τώρα δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κ. Μερεντίτη των Τρικάλων και ο κ. Οικονόμου των Ιωαννίνων έχουν καταθέσει ερωτήσει για το θέμα στη βουλή, ο φωστήρας του Ασπροποτάμου Βουρλίτσης λέει σήμερα στις 24-9-10 ειρωνικά στην έρευνα: το δρόμο δεν θέλουν από την ορνιθολογική να γίνει γιατί δεν θα μπορούν να περάσουν οι κότες .

    Φαίνεται πως ο άνθρωπος είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και το λιγότερο που μπορεί να του καταλογίσει κάποιος εκτός από επικίνδυνο είναι ότι είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΟΣ!!!! Και να φανταστείτε πως αυτός ο άνθρωπος είναι πρόεδρος!!! Βοήθεια μας και κατεβάζει πάλι και για σύμβουλος!!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε