Ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την παρανομία στην περιοχή «Δρακολίμνη» Βερλίγκας

στις

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφέρεται στην υπόθεση του δρόμου που διανοίχτηκε μέσα σε δάσος στο Ασπροπόταμο Τρικάλων.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται πως «Την παρέμβαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πόπης Γερακούδη, προκάλεσαν οι καταγγελίες Οικολογικών Οργανώσεων, για παράνομη επέκταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου στην περιοχή «Δρακολίμνη Βερλίγκας», του όρους Λάκμος, στα διοικητικά όρια του Δημόσιου Δασικού Συμπλέγματος Ασπροποτάμου, περιοχής αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καλαμπάκας.

Η κ. Γερακούδη, αφού ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες έδωσε εντολή στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της συγκεκριμένης έκτασης.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό των υπαιτίων της παράνομης διάνοιξης, με ένορκες εξετάσεις πολιτών της περιοχής, ενώ υποβλήθηκε εναντίον τους μήνυση αρμοδίως. Ελήφθησαν όλα τα στοιχεία για την αποτύπωση της αυθαίρετης διάνοιξης, ώστε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που προβλέπει η δασική νομοθεσία για τη διοικητική προστασία της έκτασης (κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας).

Οργανώθηκε συνεργείο που προέβη στον αποκλεισμό της πρόσβασης μηχανοκίνητων μέσων, ώστε να προστατευτεί η περιοχή και να επέλθει η φυσική αποκατάσταση του τοπίου, καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δεν είναι δυνατή η προσέγγιση για περισσότερους από οκτώ μήνες το χρόνο.

Μάλιστα θα τοποθετηθεί μόνιμη μπάρα απαγόρευσης εισόδου σε οχήματα, στην αρχή της επέμβασης ώστε να βοηθηθεί η φυσική αποκατάσταση.

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010, 13:15 από Χριστίνα Αλεξίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s