Οι εκκλησίες στο Χαλίκι εκπέμπουν sos !

στις

Σας παραθέτουμε σχόλιο καταγγελία αναγνώστη

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Κ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ{ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ) ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΡΥΑΚΙ, ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΔΡΟΜΟ ΜΙΣΟΥ ΧΙΛ, Κ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ Κ ΜΙΑ ΙΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΩΝ. ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΠΟΛΕΟΔ, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΔΗΜΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΛΠ.) ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥΣ Κ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ .ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ,Κ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι κάτι αντίστοιχο γίνετε τώρα και στον ναό της άγιας Παρασκευής με κατασκευή από ξύλο και πόρτες στο εσωτερικού του ναού (στην δεύτερη αίθουσα) που αλλοιώνει την αισθητική του χώρου.

Ας ενημερώσει κάποιος την εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων (2431076647)

14 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    oles oi ekklhsies toy aspropotamou anikoun sthn mhtropolh kalampakas{etsi nomizo}.arage o mhtropoliths einai emimeros gi auta pou ginontai h kanoun tou kefaliou tous?

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Έχουμε στα χέρια μας έγγραφο που η 19η εφορία βυζαντινών αρχαιοτήτων απαγορεύει κάθε εργασία χωρίς την έγκριση της , το θέμα είναι ποιος μπορεί να το επιδώσει για να σταματήσουν οι εργασίες?

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    οι επιτροποι οι οποιοι ειναι οι υπηρετες του Κυριου ανωθεν, τα τσεπωνουνε τα φραγκα. εν τω μεταξυ κανουμε λιγα μικρομερεμετια για να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα. το οτι κλεβουνε ισως ειναι συγχωρητεο σε καποιο βαθμο δεδομενου του σημερινου σαπιου κοινωνικου περιβαλοντος αλλα το οτι μειωνουνε την αξια της παραδοσης ειναι εγκλημα. αν κανει κατι τα χωρια μας να ξεχωριζουν ειναι τα παλια κτηρια και οι λοιπες παραδοσεις, αν αυτα χαθουνε τοτε θα χαθει και ο ασπροποταμος που ξερουμε! παρτε τα τηλεφωνα αν χειρας γιατι οι αμορφωτοι εχουν πολλα εγκληματα να κανουν ακομα

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η Ν.ΓΚ λέει:

    symfono apolytos me tous prohgoumenoys.epishs sto haliki se mia ekklhsia mpainoun nera sto iero giati lipoun keramidia k stis osteothikes apo pano ta tsigkia einai sapismena k mpainoun nera.to parkingk mas elipse.

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    1 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ?

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μόνο οι εκκλησίες εκπέμπουν SOS;;; Όλος ο Ασπροπόταμος εκπέμπει!!! Με αυτούς τους άθλιους πολιτικούς και υπηρεσίες που έχουμε. Έτσι πως πάει η περιοχή του Ασπροποτάμου δεν θα διαφέρει και πολύ από την ασχήμια των πόλεων. Δείτε τα άθλια σπίτια που έχουν τα χωριά, χωρίς καμία ομοιομορφία με το περιβάλλον, δρόμοι ανοίγονται και ασφαλτοστρώνονται παντού. Μετά τον Ανθούσα-Μπάρος , Χαλίκι-Μέτσοβο, Παλιοχώρι-Κρανιά, Κλεινός-Κρανιά και άλλοι, τώρα θέλουν να ασφαλτοστρώσουν και Κλεινό-Αμάραντο!!!! Πάει όλοι η Τριγγία ένας απέραντο δίκτυο δρόμων. Όλος ο Ασπροπόταμος τσιμέντο και άσφαλτος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
    Γιατί δεν ακολουθούμε το μοντέλο των Ζαγοροχωρίων όπου είναι ίσως το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που έχουμε ανάπτυξη χωρίς καταστροφή (αν και εκεί έχουμε κάποια σημάδια υποβάθμισης);;; δείτε τα σπίτια πόσο αρμονικά είναι με το περιβάλλον, οι δρόμοι είναι οι απαραιτήτως αναγκαίοι και τα βουνά δεν έχουν σχεδόν καθόλου δρόμους. Παρόλο αυτά χιλιάδες επισκέπτες τα επισκέπτονται!!!
    Ο Ασπροπόταμος οδηγείται σε μια ανάπτυξη της μπουλντόζας και του τσιμέντου. Χθες ήταν η βερλίγκα σήμερα είναι το μοναστήρι στο Χαλίκι και τόσα άλλα που ανέφερα παραπάνω. Αύριο τι περιμένει ακόμα τον Ασπροπόταμο;;; Όσο θα εκλέγουμε τέτοιους πολιτικούς και θα έχουμε αυτή τη κατοχική νοοτροπία, τσιμέντο παντού, ο Ασπροπόταμος συνεχώς θα χάνεται και όταν καταλάβουμε τα ολέθρια λάθη μας θα είναι πλέον αργά…..
    Καρανίκας Δημήτρης

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Τα χώρια του ασπροποταμου επέζησαν με μικρές απώλειες αιώνες για να έρθουν πριν μερικά χρόνια οι γερμανοί (σήμερα φίλοι μας) το 40 να τα κάψουν ολοσχερώς επειδή αντισταθήκανε , αν το τίμημα της αντίστασης ήταν όμορφα πέτρινα σπίτια και πάλι να καούν θα διάλεγα, δεν ξέρω πως γλίτωσαν τα Ζαγοροχώρια και κάποια αλλά χώρια (ίσως είναι μια μαύρη σελίδα της ιστορίας) αλλά είναι μη συγκρίσιμα μεγέθη. Όσον αφορά τα νέα σπίτια έχουν γίνει πολλές κακοτεχνίες αλλά μην ξεχνάμε ότι το μέρος το κάνουν οι άνθρωποι και όσο ζουν άνθρωποι θα υπάρχουν όλα αυτά που λες , πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει νόμος και προγράμματα για την συνέχιση του αρχιτεκτονικού στοιχείου που χαρακτηρίζει την περιοχή.
    Ο όρος κατοχική νοοτροπία για μένα είναι ντροπή να χρησιμοποιείτε , δεν έχουμε ζήσει κατοχή δεν ξέρω πως είναι και θεωρώ ντροπή την χρήση της λέξης για το θέμα του τσιμέντου.
    Οι δρόμοι όλοι αυτοί που ανοίγονται δεν έχουνε κανένα νόημα , αλλά ο δρόμος Μέτσοβο χαλίκι είναι ζωτικής σημασίας , αν αρρωστήσει το παιδί σου που θα πας ? στα Τρίκαλα που είναι 100 χιλιόμετρα? Ας είμαστε και λίγο σοβαροί…
    Η φύση του ασπροποτάμου είναι εκεί ίδια και αναλλοίωτοι και οι Βλάχοι περιφανή προστάτες της , ούτε ανεμογεννήτριες μπήκαν ούτε υδροηλεκτρικά φράγματα , χιονοδρομικά καφετερίες διαφημιστικές πινακίδες κτλ

    Μου αρέσει!

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Προφανώς και δεν εννοώ τον δρόμο Χαλίκι-Μέτσοβο, απλά τον ανέφερα αλλά σίγουρα οι άλλοι είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ. Προχθές μόλις επτά άνθρωποι σκοτωθήκανε στην Τρικάλων-Λαρίσης σε έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα που εδώ και 15 χρόνια κατασκευάζεται και δεν λέει να τελειώσει. Η νομαρχία δεν είχε 30000 ευρώ για να κηρύξει τον εργολάβο έκπτωτο!!! Η Τρικάλων –Καρδίτσας μια από τα ίδια σκέτη καρμανιόλα. Η Καλαμπάκας-Τρικάλων τα ίδια και εκεί. Μόνο στη Καλαμπάκας-Τρικάλων κινούνται περίπου ημερησίως 11000 αυτοκίνητα!!!
    Πολύ ευαισθησία για το αν θα αρρωστήσει ένας στο Χαλίκι (που συμφωνώ απόλυτα για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου δρόμου), αλλά καθόλου για τους χιλιάδες που κινδυνεύουν καθημερινά στα πιο πάνω κύρια οδικά δίκτυα του νομού μας. Οι δρόμοι σε όλα τα βουνά, γίνονται με το πρόγραμμα Πίνδος. Το κόστος του θα ξεπεράσει τα 250 εκ. ευρώ και είναι καθαρά από εθνικούς πόρους!!!, που σημαίνει πως αν αυτά τα χρήματα τα εντάσσαμε σε ένα πρόγραμμα κοινοτικό θα μπορούσαμε να επενδύσουμε σε 1 δις ευρώ, όσο το κόστος του αυτοκινητοδρόμου Ε-65!!! Δηλαδή θα είχε αναβαθμιστεί όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Πίνδος, με ασύλληπτα πολλαπλάσια οφέλη για την περιοχή!

    Κατά πόσο το θεωρείς εσύ λογικό να έχει τρείς δρόμους η Τριγγία;;; Κατά πόσο το θεωρείς εσύ λογικό να μπορεί να πάει κάποιος στον Ασπροπόταμο από ΕΠΤΑ!!! διαφορετικές κατευθύνσεις;;; Άραγε αυτό δεν είναι τσιμέντο παντού;;; αυτό δεν είναι υποβάθμιση του Ασπροποτάμου;;; που βλέπεις ένα Ασπροπόταμο αναλλοίωτο στο χρόνο;;;

    Προφανώς και δεν είμαι κατά τις ανάπτυξης, κάθε άλλο βέβαια!!! Πιστεύω πως πρέπει όλα τα χωριά να έχουν σίγουρα άσφαλτο, αλλά όχι αυτό που γίνεται τώρα!! Οι όποιες επεμβάσεις πρέπει να είναι στα στενά όρια των οικισμών. Επίσης το ότι καήκαν τα χωριά είναι ένας λόγος παραπάνω να έπρεπε να χτιστούν τα σπίτια από ρυμοτομικής άποψης ακόμα καλύτερα για να δένουν με το περιβάλλον!!!

    Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με τη στενή τοπική οπτική πλευρά, δηλαδή δεν σημαίνει επειδή θέλει κάποιος να πάει για καφέ μια φορά το χρόνο από το Παλιοχώρι στην Κρανιά ότι πρέπει να κάνουμε και άσφαλτο!!! Και την ίδια ώρα να έχουμε καρόδρομο από Καλαμπάκα για Τρίκαλα!!!
    Οσον αφορά για χιονοδρομικά, ανεμογεννήτριες και άλλες δήθεν αναπτυξιακές ιδέες μην βάσεις το χέρι σου στη φωτιά ότι δεν υπάρχουν!!!!
    Καρανίκας Δημήτρης

    Μου αρέσει!

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καταρχήν απολαμβάνω τον διάλογο μαζί σου , πρέπει κάποια στιγμή να σε γνωρίσουμε από κοντά , το ότι ασχολείσαι τόσο πολύ με τον ασπροποταμο σε καθιστά φίλο μας και συνεργάτη σε αυτή την ιστοσελίδα . οι απόψεις σου είναι κατά 95% σωστές αλλά και ο αντίλογος μου δεν βλάπτει.

    Μου αρέσει!

  10. Ο/Η AΛ.Κ λέει:

    σας υποσχομαι οτι οσο αναφορα τις εκκλησιες κ τους επιτροπους θα εχουμε καταγγελιες κ εξελιξεις αμεσα.για τον δρομο θα ανεβει ο δασαρχης θεσσαλιας να δει απο κοντα το προβλημα,προβλεπεται ο δρομος να κλειστει τελειως.θα του θεσουμε κ αλλα ζητηματα{παρανομη υλοτομηση,λαθροθηρια,σκουπιδια,παρανομα εργα,μολυνση περιβ κτλπ}.σε οτι νεοτερο θα σας ενημερωσουμε.

    Μου αρέσει!

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μπορεί να διαφωνώ με αυτά που λές, αλλά θα δώσω και τη ζωή μου να τα λες.
    Βολταίρος

    Αυτή φίλε μου είναι η δημοκρατία. Πιστεύω στο διάλογο, αρκεί αυτός να γίνετε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σε ευπρεπές επίπεδο. Μόνο στις δικτατορίες συμφωνούν σε όλα!!!! Πράγματι δεν κατάγομαι από τον Ασπροπόταμο, αλλά έχω περπατήσει άπειρες φορές κάθε βουνό του και ρέμα. Σου μιλάω ειλικρινά ότι ξέρω τον Ασπροπόταμο όσο πολλοί λίγοι!!! και είναι από τα μέρη που αγαπώ πιο πολύ, αν και έχω περπατήσει τα περισσότερα ελληνικά βουνά. Γνωρίζω πάρα πολλούς ανθρώπους από εκεί. Ο Ασπροπόταμος όμως φίλε μου μέρα με τη μέρα χάνεται, οι επεμβάσεις που γίνονται κάθε φορά αφαιρούν κάτι από τον Ασπροπόταμο.

    Επιμένω τόσο πολύ στους δρόμους γιατί σε όταν μια περιοχή ανοιχθεί ένας δρόμος, τότε αυτομάτως η περιοχή ΑΛΑΖΕΙ χρήση και ακολουθούν πολλά άλλα πράγματα. Στην αρχή ανοίγονται δήθεν ως κτηνοτροφικοί ή δασικοί και μετά και καλά βελτιώνονται και ασφαλτοστρώνονται και ακολουθούν και άλλα. Το μόνο νομικό μέσο άμυνας που υπάρχει είναι να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ. Για αυτό και επέμενα τόσο για τη βερλίγκα που κάποιοι προσπάθησαν να τον περάσουν στα κρυφά.

    Η μεγάλη απειλή του Ασπροποτάμου πέρα από το εξωφρενικά τεράστιο οδικό δίκτυο είναι οι ανεμογεννήτριες. Μην νομίζεις πως ο κίνδυνος πέρασε, αλλά τώρα αρχίζει. Τον περασμένο Απρίλιο ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ (προσωπικά δεν είμαι αντίθετος με τις ΑΠΕ αλλά διαφωνώ με τον τρόπο που προωθούνται μέσο αυτού του νομοσχεδίου) και ο κάθε επενδυτής (κυρίως ιδιώτης που ουδόλως τον νοιάζει για το περιβάλλον) έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει αιολικά πάρκα ΠΑΝΤΟΥ με εξαίρεση μόνο των πυρήνων των εθνικών δρυμών, περιοχές ραμσάρ και αρχαιολογικούς χώρους. Αν κοιτάξεις στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ ΟΛΟΣ Ο ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ έχει δεχθεί αιτήσεις!!! Και μην νομίζεις πως τώρα θα κάνουν πίσω από τις αντιδράσεις των κατοίκων, γιατί απλά έχουν το νόμο στα μέτρα τους κάτι που δεν είχαν πιο πριν!!!

    Οι Ασπροποταμοίτες άνοιξαν τον λάκκο όπου θα βοηθήσουν στην εγκατάσταση Α/Γ μόνοι τους, ασφαλτοστρώνοντας κάθε βουνό!!!! Ο μόνος νομικός τρόπος να τους σταματήσει κάποιος είναι η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΡΟΜΩΝ γιατί μεν θεωρητικά μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, κάτι τέτοιο όμως απαιτεί οδικό δίκτυο. Αν όμως δεν υπήρχε τέτοιο εκτεταμένο οδικό δίκτυο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να ανοιχθεί τώρα τόσο εύκολα λόγω περιοχών ΝΑΤΟΥΡΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ κτλ., οπότε καταλαβαίνεις γιατί δίνω τόση σημασία στους δρόμους.

    Φιλικά
    Καρανίκας Δημήτρης

    Μου αρέσει!

  12. Ο/Η A.K λέει:

    κ ομως φιλε μου οδικο δικτυο υπαρχει.στην ευχερεια την δικια μας ειναι αν θα επιτρεψουμε να γινουν ανεμογεννητριες.ΣOY ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ πριν απο 2 χρονια στην περιοχη ρονα χαλικιου αντισταθηκαμε οι κτηνοτροφοι στην προταση του δημαρχου για την κατασκευη α/γ απο εταιρια η οποια θα εδινε σημαντικα εσοδα στον δημο.χαιρομαι που ξερεις τους νομους κ μας ενημερωνεις αλλα πιστεψε με χρειαζεται κ η πρωσοπικη μας παρεμβαση για ορισμενα ζητηματα.ξερεις οτι ο δημαρχος ηθελε να χαλασει την πηγη της δρακολιμνης κ να κατεβασει το νερο σε πετροχτιστη βρυση στον παρανομο δρομο¨?ποιος αντισταθηκε?εμεις.εχουμε πολλα να πουμε αλλα θα τα πουμε απο κοντα,γιατι ειναι μερικα πραγματα που δεν γραφονται.με συγχωρειτε για τυχον λαθη αλλα οταν γραφεις απο κινητο στα 1700 μετρα αυτα συμβαινουν .ευχαριστω.

    Μου αρέσει!

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Α.Κ.
    Είμαι στη διάθεση σου για ότι θέλεις και θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά το e-mail μου είναι γνωστό. Συμφωνώ πως οι κτηνοτρόφοι έχουν προσφέρει πολλά, άλλωστε είμαι στο πλευρό τους!!! Σας χρησιμοποιούν όμως πρέπει να το καταλάβεις και σας συκοφαντούν όπως έγινε με τον παράνομο δρόμο στη βερλίγκα για να περάσουν τα δικά τους σχέδια!! Όσο για τη Ρόνα πράγματι το γνωρίζω και ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. Αυτό για τη μεταφορά νερού δεν το γνωρίζω και αν είναι όντος έτσι ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Δεν είμαι ενάντια στους δρόμους είμαι ενάντια στην υπερβολή!!! ,αλλά όπως εξήγησα παραπάνω η διάνοιξη ενός δρόμου ανοίγει το πεδίο για πολύ άλλα πράγματα που ούτε να το φανταστείς μπορείς. Γνωρίζω πολύ καλά τα περί ορεινού όγκου(νομικά θέματα, οικολογικά κτλ) και αυτά που γράφω δεν τα γράφω έτσι.
    Καρανίκας Δημήτρης
    dimniks@yahoo.gr

    Μου αρέσει!

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    aurio tha anebei to psoi mixanikos tis vizantinis eforias na dei ti akrivos kanoun,
    enimeroste tous ypeuthinous….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε