Οι Ξενοδόχοι των Τρικάλων πρέπει να γίνουν … «πράσινοι»

στις

Στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, καλούνται να προσαρμοστούν οι ξενοδόχοι των Τρικάλων, μέσα από τον «Πράσινο Τουρισμό».
Το κίνητρο για αυτούς, το ποσοστό χρηματοδότησης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσα από το οποίο, θα αναβαθμίσουν και θα μετατρέψουν τις τουριστικές μονάδες τους σε «πράσινες» , που θα σέβονται το περιβάλλον και θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, καλώντας, μέσα από το πρόγραμμα τους ξενοδόχους να αλλάξουν προσανατολισμό και να ακολουθήσουν την τάση που επικρατεί κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, όπου οι μεν επιχειρήσεις υιοθετούν όρους λειτουργίας που σέβονται το περιβάλλον, οι δε τουρίστες επιλέγουν πιστοποιημένες «πράσινες» ξενοδοχειακές μονάδες.

Το πρόγραμμα, εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013», που είναι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της εταιρικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων, η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των τουριστικών μονάδων αλλά και η δημιουργία υποδομών που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης.

Κάθε μονάδα θα μπορεί να υποβάλει το επενδυτικό της σχέδιο ηλεκτρονικά, το οποίο θα κριθεί από αξιολογητές του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητας 2007-2013» και από τις Κεντρικές Επιτροπές Αξιολόγησης που θα δημιουργηθούν.
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, 22:58 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s