Τα γεγονότα του 2010

στις

1. Καταργήθηκε ο Καποδίστριας και τη θέση του πήρε ο Καλλικράτης. Μετά απο περίπου 12 χρόνια ασπροποταμίτης ενότητας ο ασπροπόταμος ανήκει πλέον στον τεράστιας έκτασης Δήμο Καλαμπάκας. Οι άλλοι δήμοι που συμπεριλαμβάνονται στον υπερδήμο είναι της Καστανιάς, του Μαλακασίου, του Κλεινοβού, των Χασίων, των Τυμφαίων, της Βασιλικής και της Καλαμπάκας. Η αρχική πρόταση περί δήμου Καστανιάς απορρίφθηκε διότι οι δήμοι Κλεινοβού και Μαλακασίου εξέφραζαν την αρνησή τους να συμμετέχουν σε δήμο Καστανιάς.
2. Νικητής των δημοτικών εκλόγων του Νοεμβρίου για τον νεοσύστατο υπερδήμο Καλαμπάκας ήταν ο Καλαμπακιώτης Δημήτριος Σακελλαρίου- 48.47% – 11.720 Ψήφοι – 8 έδρες – Πασοκ.
3. Ο χαρακτηρισμένος ως παράνομος δρόμος της δρακολίμνης έγινε θέμα στο νυχτερινό δελτίο του ΣΚΑΙ, έφτασε στη βούλη μετά από ερώτηση Τρικαλινής Βουλευτή και τελικά έκλεισε. Παρόλα αυτά είδαμε οτι τα ‘ελληνικα’ τζιπ  ξερούν καλά να κόβουν δρόμο και να περνουν όλα τα εμπόδια!
4. Η Αδερφότητα Γαρδικιωτών κυκλοφόρησε ενα νέο cd με χρώμα Ασπροποταμίτικο, ο πολιτιστικός σύλλογος Ανθούσας φωτογραφικό λεύκωμα και ο σύλλογος Χαλικίου ημερολογίο με σχεδιασμό γραφίστριας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s