Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η έντονη νεροποντή στον Ασπροπόταμο

στις

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Αντιμέτωπες με τα στοιχεία της φύσης βρεθήκαν περιοχές της πρώην Διευρυμένης Ενότητας Ασπροποτάμου.
Η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τη χαλαζόπτωση που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή αργά το απόγευμα της Πέμπτης αποτέλεσε την αφορμή για να προκληθούν ζημιές στο οδικό δίκτυο.
Στις πληγήσες περιοχές βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων με επικεφαλής των αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη.
Ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από το μπουρίνι, όπως το Στεφάνι, την Κρανιά, την Τζούρτζια, τη Μηλιά και την Πολυθέα, κατέγραψε και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών.
Όπως διαπιστώθηκε και σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι κάτοικοι στον αντιπεριφερειάρχη, οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι πολλές λόγω των ισχυρών και πολλών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τους κατοίκους για τρεις ώρες το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση με αποτέλεσμα δρόμοι να κοπούν λόγω κατάπτωσης βράχων και μεγάλου όγκου λάσπης, σταυλικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια να αποκλειστούν, ενώ η πλατεία της Τζούρτζιας καλύφθηκε από λάσπη.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, καθαρίστηκε το κεντρικό οδικό δίκτυο, ενώ οι κτηνοτρόφοι μπόρεσαν και πάλι να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσιά τους.
Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων παραμένουν σε ετοιμότητα και για τις επόμενες ημέρες λόγω της αυξημένης κίνησης που θα σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Η ΕΡΕΥΝΑ 11 Ιουνίου 2011, αρ. φύλλου 15817, σελίδα 8

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s