3 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η αρχή του τέλους για τον Ασπροπόταμο. Μόνο όποιος έχει επισκεφτεί από κοντά αιολικό πάρκο θα καταλάβει το μέγεθος της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

  Πρόκειται για τεράστια μηχανήματα που απαιτούν εκατοντάδες κυβικά μπετόν για τις βάσεις τους. Θα χρειαστούν εκτεταμένες εκχερσώσεις, διανοίξεις πολύ μεγάλων δρόμων τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη συντήρηση τους. Επίσης θα χρειαστούν πολλά χιλιόμετρα δίκτυα μεταφοράς του ρεύματος που και αν ακόμα είναι υπόγεια θα απαιτηθούν πολύ μεγάλες εκχερσώσεις. Να φανταστείτε πως μόνο οι έλικες θα έχουν μήκος 45 μέτρα!! Που σε όσα και κομμάτια να τις κόψουν θα χρειαστούν ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΥΡΟΜΕΝΑ να τις μεταφέρουν. Σε μία περιοχή όπως η Τριγγία και το Χιόλι στους υπάρχοντες κτηνοτροφικούς δρόμους μετά βίας χωράνε να περάσουν μικρά αγροτικά και μάλιστα σε πολλά σημεία πρέπει να κάνουν και μανούβρα!!! Οπότε θα πρέπει να κατασκευαστούν ΔΡΟΜΟΙ με πάνω από 10 μέτρα πλάτος!!!
  Τα δύο βουνά στην κυριολεξία θα γίνουν ένα απέραντο ΛΑΤΟΜΕΙΟ. Η Τριγγία και το Χιόλι αλλά και η ευρύτερη περιοχή δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

  Οι επενδυτές το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αρπάξουν τις προκλητικά υψηλές επιδοτήσεις. Η απόδοση αυτών των συστημάτων είναι ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ, πολύ μικρότερη από 25%.

  Δεν είμαι δογματικά αντίθετος στις ΑΠΕ , κάθε άλλο. Είμαι αντίθετος στον τρόπο αλλά και στα μέρη που επιλέγονται να τοποθετηθούν. Η διεθνής εμπειρία λέει ότι δεν πρέπει να τοποθετούνται ανεμογεννήτριες πάνω από τα 1300 μέτρα υψόμετρο λόγω των παραπάνω συνεπειών που έχουν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να τοποθετηθούν σε πολλά άλλα ημιορεινά μέρη του νομού όπου δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις.
  Οι επενδυτές τάζουν λαγούς με πετραχήλια και τάζουν και ένα ασήμαντο ποσοστό δήθεν για τις τοπικές κοινωνίες που ακόμα και αυτό είναι αμφίβολο αν θα δοθεί.

  Η προπαγάνδα θα είναι τεράστια ενώ αν θα δουν αντιδράσεις να είστε σίγουροι πως θα βρουν πολλούς πρόθυμους να τους υποστηρίξουν!!!!

  Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να μην πέσουν στην παγίδα και να αντιδράσουν όπως έκαναν με τα υδροηλεκτρικά στον Κλεινοβό και το Μαλακάσι. Αν γίνει αυτό το έργο ο Ασπροπόταμος θα καταστραφεί για πάντα.
  Καρανίκας Δημήτριος
  dimniks@yahoo.gr

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ξαφνικά συμφωνούν οι τοπικοί άρχοντες να κατασκευαστεί αιολικό πάρκο σε Ασπροπόταμο, Καστανιά και Κλεινοβό, ενώ τα ίδια πρόσωπα πριν από ένα χρόνο αντιδρούσαν με αποφάσεις, υπομνήματα και έγγραφα?
  Αυτή η κίνηση αυτών που πέρυσι ήταν κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή του έργου και φέτος ξαφνικά είναι ένθερμοι υποστηρικτές το λιγότερο είναι παράλογη αλλά κυρίως υποκρύπτει προσωπικά οφέλη. Δεν νομίζω να πιστεύουν ότι θα βρουν και τις τοπικές κοινωνίες σύμφωνες για να γεμίσουν τις τσέπες τους.

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Όποιοι τοπικοί άρχοντες συμφωνήσουν με αυτή την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του Ασπροποτάμου έχουν υπογράψουν και την πολιτική τους κηδεία.
  Τόσο στον Κλεινοβό όσο και στην Κρανιά που πήγαν οι υποψήφιοι αεριτζήδες επενδυτές οι κάτοικοι είναι ΚΑΤΑ. Δεν θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Η δε γνωμοδότηση του Δασαρχείου Καλαμπάκας είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για την εταιρεία και λέει ξεκάθαρα για το μέγεθος της καταστροφής.
  Αυτά τα αιολικά αν γίνουν, όταν θα δει ο κόσμος τις συνέπειες που θα έχουν δεν θα το πιστεύει στα μάτια του. Μόνο για την Τριγγία προβλέπουν την διάνοιξη 10 ΝΕΩΝ χιλιομέτρων δρόμων πάνω στις κορυφές από την κορυφή της Τριγγίας έως το Πιτσιλούς , ξεχωριστά τα χιλιάδες κυβικά μέτρα ΜΠΕΤΟΝ και τη δημιουργία πρανών συν άλλα 10 βελτίωση των ήδη υπαρχόντων!! Η περιοχή των κορυφών που αποτελεί πλούσια βοσκοτόπια θα εξαφανιστεί, οδηγώντας στην καταστροφή πολλούς κτηνοτρόφους!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s