Ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΝΑΚΑΠ για το LEADER Πραγματοποιήθηκε χθες στον Ασπροπόταμο

στις
Ενημερωτική εκδήλωση του ΚΕΝΑΚΑΠ για το LEADER

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Ασπροπόταμο
Προσθήκη στα αγαπημένα Εκτύπωση Αποστολή κειμένου

Του Βαγγέλη Γκιάτα

«Επενδυτικές ευκαιρίες» μέσα από το πρόγραμμα LEADER» ήταν ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες λίγο μετά το μεσημέρι (12.30 μ.μ.), στο πρώην Διοικητήριο Ασπροποτάμου.

Στόχος των αρμοδίων του ΚΕΝΑΚΑΠ ήταν να ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους των χωριών του Ασπροποτάμου για την δεύτερη προκήρυξη του ΚΕΝΑΚΑΠ σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα LEADER και θα γίνει στα μέσα φθινοπώρου.

Ήταν ευκαιρία αυτή η ενημέρωση να γίνει τώρα που ο Ασπροπόταμος σφύζει από κόσμο.

Η πρώτη προκήρυξη τελειώνει σε ένα μήνα περίπου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη.

Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα στο ΚΕΝΑΚΑΠ για επενδύσεις φθάνει τα 2,5 εκατομμύρια (πρώτη προκήρυξη) και απομένει ένα παρόμοιο ποσό (2,5 εκατ.) για την δεύτερη προκήρυξη.

Ο Διευθυντής της εταιρίας κ. Πάτρας πιστεύει πως είναι ευκαιρία για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή, να το κάνουν τώρα.

Πρόγραμμα LEADER

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων AAE OTA – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ στο πλαίσιο υλοποίησης του τοπικού προγράμματος LEADER (άξονας 4. ΠΑΑ 2007-2013) εξέδωσε την 1η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER η οποία έληξε την 3/12/2010, Στην ημερομηνία αυτή κατατέθηκαν 35 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 8.789.817,58 Ευρώ.

Η ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. έχει ολοκληρώσει την 1η φάση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων, έχει αποστείλει τα αποτελέσματα στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής – ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αναμένει από μέρα σε μέρα την επικύρωση της 1ης φάσης της αξιολόγησης. Αναμένεται να εγκριθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.700.000,00 Ευρώ (2,5 εκ. ευρώ επιδότηση LEADER περίπου). Αμέσως μετά την έγκριση, θα συνεχιστεί η διαδικασία ένταξης των έργων (ενημέρωση επενδυτών, διαδικασία ενστάσεων, έκδοση τελικών αποτελεσμάτων, σύνταξη Τεχνικών δελτίων πράξεων, έκδοση απόφασης ένταξης των έργων), η υπογραφή των συμβάσεων μεταξύ των επενδυτών και της ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ και η υλοποίηση των έργων.

Σημειώνεται ότι μετά την ένταξη των έργων της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ακολουθήσει άμεσα, η 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER με προκηρυσσόμενη δημόσια δαπάνη περίπου 3,4 εκατομμύρια ευρώ για ιδιωτικά και δημόσια έργα (έργα ΟΤΑ).

Η ΕΡΕΥΝΑ 18 Αυγούστου 2011, αρ. φύλλου 15873, σελίδα 9

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s