Πάλι ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα

στις
    Του Βαγγέλη Γκιάτα  Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμπάκας – Δεν εγκρίθηκε η προηγούμενη απόφαση από την εποπτεύουσα αρχή
Συνεδρίασε την Τρίτη το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου να επανέρχονται εκ νέου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε ξεχωριστές συνεδριάσεις και λήψη καθώς οι προηγούμενες που είχε λάβει δεν έτυχαν της έγκρισης της εποπτεύουσας αρχής (περιφερειακή διοίκηση) λόγω ότι στον προϋπολογισμό είχε ενσωματωθεί και το τεχνικό πρόγραμμα κάτι που δεν συνάδει, σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχής, με τον κώδικα δήμων – κοινοτήτων. Ενημέρωση – θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
Με την έναρξη της συνεδρίας ο δήμαρχος πρότεινε για συζήτηση έξι θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα την απόφαση συμμετοχής του δήμου στην κοινή πρόταση με το ΚΕΝΑΚΑΠ αναφορικά με το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ, την διόρθωση του αριθμού των θέσεων απασχόλησης σε ανταποδοτικά έργα από 90 σε 62, την πρόταση αναδάσωσης με χορηγία των νερών «ΑΥΡΑ», την σύσταση κοινωνικού φαρμακείου και κοινωνικού παντοπωλείου, την επιστολή της εδελφοποιημένης πόλης του ΣΒΑΜΠΑΧ βάση της οποίας ζητείται να δηλώσει ο δήμος αν θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 10 χρόνων αδελφοποίησης στις 27 με 29 Ιουλίου και τέλος την επιστολή του φορέα διαχείρισης ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ για παραχώρηση χώρου στο διοικητήριο της πρώην κοινότητας Ασπροποτάμου.
Λύση στη στέγαση της δημοτικής κοινότητας Καλαμπάκας
Να πούμε πως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βύρων Μπουτίνας ζήτησε από τον δήμαρχο να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα της στέγασης της δημοτικής κοινότητας Καλαμπάκας τονίζοντας πως θα πρέπει να κλείσει το θέμα με το δήμαρχο να προτείνει την μίσθωση χώρου εκτός δημοτικού μεγάρου, λόγω μη ύπαρξης στο δημοτικό μέγαρο, πρόταση στην οποία συμφώνησαν τόσο ο κ. Μπουτίνας όσο και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σμαρώ Νάκη δίνοντας έτσι λύση στην εκκρεμότητα που ταλάνιζε την δημοτική κοινότητα και τον δήμαρχο.
Κοινωνικό φαρμακείο
Στο θέμα της ίδρυσης κοινωνικού φαρμακείου αποφασίστηκε να ιδρυθεί σε χώρο που θα μισθώσει ο δήμος συστήνοντας επιτροπή αποτελούμενη από τους Απόστολο Τσουρβάκα, Γιώργο Δήμου και Βύρων Μπουτίνα.
Στην πρόταση αυτή διαφώνησε ο επικεφαλής της ελάσσων αντιπολίτευσης Θαν. Κώτσιο τονίζοντας πως αυτές οι δράσεις είναι υποχρεώσεις του κράτους.
Να πούμε ότι από το κοινωνικό φαρμακείο θα μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα οι ανασφάλιστοι δημότες δύο φορές την εβδομάδα.
Ο δήμαρχος τόνισε πως για την οργάνωση και λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου μίλησε και ζήτησε τη συνδρομή του γραμματέα του φαρμακευτικού συλλόγου Τρικάλων Γιάννη Παπαπούλιου ο οποίος και ανταποκρίθηκε πλήρως συμβάλλοντας στην οργάνωση και λειτουργία του.
Ναι στις εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση με ΣΒΑΜΠΑΧ
Ναι στην συμμετοχή του δήμου Καλαμπάκας στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος της εδελφοποιημένης Γερμανικής πόλης του ΣΒΑΜΠΑΧ είπε το δημοτικό συμβούλιο.
Ο δήμος θα αποστείλει στο ΣΒΑΜΠΑΧ το μικρό χορευτικό του δήμου, ως και επιτροπή εκπροσώπησης του δήμου Καλαμπάκας στις εκδηλώσεις.
Να πούμε πως οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 27 με 29 του προσεχούς Ιουλίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων εδελφοποίησης των δήμων Καλαμπάκας και Σβάμπαχ.
Στην γερμανική πόλη θα γίνουν μια σειρά εκδηλώσεις προς τιμήν αυτού του θεσμού.
Αποφάσεις στα άλλα θέματα
Για το θέμα του καθορισμού των ειδικοτήτων που θα προσλάβει ο δήμος καθορίστηκαν ως εξής : 1 θέση βιβλιοθηκονόμου, 1 βρεφονηπιοκόμου, 2 βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, 1 μάγειρας, 3 δασκάλους χορών, 2 οδηγούς, 3 εργάτες και 1 θέση τοπογράφου.
Αναφορικά με το διατηρητέο δημοτικό σχολείο Καστρακίου ελήφθη ομόφωνη απόφαση να στεγαστεί εκεί το μουσείο γεωλογικών σχηματισμών Μετεώρων, απόφαση που ζήτησε η αιρετή περιφέρεια με σκοπό να εντάξει το έργο για χρηματοδότηση σε σχετικό πρόγραμμα.
Στο πολύ σημαντικό έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΚ και ο φάκελος θα κατατεθεί αρμοδίως στις υπηρεσίες ώστε να ξεκινήσει η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου προϋπολογισμού 6,095 εκ. ευρώ.
Σε σχέση τώρα με το θέμα της λήψης δανείου για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού το δ.σ. μετά από εισήγηση του δημάρχου και συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η λήψη δανείου ύψους 6.180 εκ. ευρω με τον επικεφαλής της ελάσσων αντιπολίτευσης Θανάση Κώτσιο και τον κ. Κωστούλα της μείζων αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν την πρόταση.
Σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα μετά τις οδηγίες της εποπτεύουσας αρχής συρρικνώνεται στα 8,321 εκ. ευρώ από 15,00 εκ. που αρχικά είχε προβλεφθεί, με τους Κωστούλα, Καλτσούδα και Κώτσιο να το καταψηφίζουν.
Για το θέμα επιλογής του τραπεζικού φορέα με τον οποίο ο δήμος θα συνεργαστεί στο μέλλον μετά από εισήγηση του δημάρχου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς με το σκεπτικό της πλέον συμφέρουσας, σε σχέση με την Συνεταιριστική, για τον δήμο πρότασης με την επισήμανση να σταλεί πρόσκληση και στα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρούν καταστήματα στην Καλαμπάκα να καταθέσουν προτάσεις.
Την συγκεκριμένη απόφαση της πλειοψηφίας καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωστούλας και Καλτσούδας.
Τέλος για τον προϋπολογισμό του 2012, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν κατόπιν υπόδειξης της εποπτεύουσας αρχής, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η ΕΡΕΥΝΑ 01 Μαρτίου 2012, αρ. φύλλου 16034,   σελίδα 10  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s