Λάρισα: Τουριστικός οδηγός από μαθητές

στις
     http://www.ota.gr/article/53307.html
Σε έκδοση τουριστικού οδηγού προχώρησαν μαθητές του 6ου Λυκείου Λάρισας επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να δώσουν μία απάντηση αισιοδοξίας και προοπτικής στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική πραγματικότητα.

Ο οδηγός διατρέχει όλες τις ομορφιές της Θεσσαλίας και προκειμένου να υλοποιηθεί, δούλεψαν σκληρά γιαυτό επί 8 μήνες οι μαθητές του Λυκείου οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν νεανικό τουριστικό οδηγό για νέους του εξωτερικού και όχι μόνον, που θέλουν να περιηγηθούν σε αυτήν.

Ο οδηγός έχει ως αφετηρία το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου από όπου οι τουρίστες θα μπορούν να τον προμηθεύονται και να μπαίνουν αμέσως στο «πνεύμα» της περιοχής βρίσκοντας ταυτόχρονα χρηστικές πληροφορίες για την μετακίνηση , την διαμονή τους αλλά και για τα δέκα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλίας, τα οποία, σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών συνοψίζονται: στο νομό Λάρισας το Αρχαίο Θέατρο, ο Πηνειός, τα Τέμπη-Κοιλάδα των Τεμπών, ο Όλυμπος, και στην Ελασσόνα η Μονή Ολυμπιώτισσας. Στο νομό Μαγνησίας η Αργώ, το Τρενάκι του Πηλίου και φυσικά το ίδιο το Πήλιο. Στο Νομό Τρικάλων το Σπήλαιο της Θεόπετρας, η Πύλη και το Περτούλι, τα χωριά του Ασπροποτάμου και βέβαια το σήμα κατατεθέν, τα Μετέωρα και στον Νομό Καρδίτσας το Παυσίλυπο, τα Λουτρά Σμοκόβου , το εκπαιδευτικό δάσος «Μπελοκομύτη» και η λίμνη Πλαστήρα.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΜΠΕ

————————————————————————————–

Πρωτοποριακή εργασία από μαθητές του 6ου λυκείου Λάρισας

 Εργάστηκαν σκληρά για περίπου 8 μήνες. Εξονυχιστική έρευνα, ξενύχτι και ταυτόχρονα εξαντλητικό διάβασμα για να είναι συνεπείς στις σχολικές υποχρεώσεις και τελικά τα κατάφεραν. Μαθητές του 6ου Λυκείου Λάρισας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νεανικό τουριστικό οδηγό για νέους του εξωτερικού που επισκέπτονται τη Θεσσαλία και θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές της. Θέλοντας να βάλουν και εκείνοι το δικό τους λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, προσκαλούν με τον οδηγό που δημιούργησαν, κάθε νέο της Ευρώπης να επισκεφθεί τη Θεσσαλία και να απολαύσει τις ομορφιές της. Ο οδηγός έχει ως αφετηρία το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ο τουρίστας προμηθεύεται τον τουριστικό χάρτη, από τον οποίο μπορεί αμέσως να βρει χρηστικές πληροφορίες για τη μετακίνησή του, τη διαμονή του, τα αξιοθέατα της περιοχής, αλλά κυρίως για τα δέκα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να θαυμάσει ένας νέος που έρχεται στη Θεσσαλία.Αυτά σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών είναι: Στον νομό Λάρισας το Αρχαίο Θέατρο, ο Πηνειός ποταμός, τα Τέμπη- Κοιλάδα των Τεμπών, ο Όλυμπος και στην Ελασσόνα η Μονή Ολυμπιώτισσας. Στον νομό Μαγνησίας τα προτεινόμενα αξιοθέατα είναι η Αργώ, το Τρενάκι του Πηλίου, και φυσικά το ίδιο το Πήλιο. Στον νομό Τρικάλων το Σπήλαιο της Θεόπετρας, την Πύλη- Περτούλι, τα χωριά του Ασπροποτάμου και βέβαια το σημείο κατατεθέν της περιοχής τα Μετέωρα. Τέλος στον νομό Καρδίτσας το Παυσίλυπο, τα Λουτρά Σμοκόβου, το εκπαιδευτικό δάσος «Μπελοκομύτη» και φυσικά τη λίμνη Πλαστήρα.Στόχος της προσπάθειας αυτής, η οποία θα παρουσιασθεί επίσημα αύριο Τετάρτη το πρωί στο αμφιθέατρο του σχολείου στους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμος κ.λπ.) είναι «αυτός ο χάρτης να πάει στα χέρια κάθε νέου που καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, αλλά και σε κάθε αεροδρόμιο που συνδέεται άμεσα η έμμεσα με τη Θεσσαλία».Σύμφωνα με τους μαθητές του 6ου Λυκείου Λάρισας «θέλουμε ο οδηγός αυτός να χρησιμοποιηθεί από τους τουρίστες και κυρίως να προωθηθεί από χέρι σε χέρι σε όλη την Ευρώπη και να μην μείνει σε κάποιο ράφι βιβλιοθήκης. Εμείς τον παραδίδουμε στην Πολιτεία και ας τον χρησιμοποιήσει, όπως η ίδια κρίνει σωστό. Το επιθυμητό βέβαια θα ήταν να βρεθεί κάποιος χορηγός, ο οποίος θα χρηματοδοτούσε την προσπάθεια εκτύπωσης του τουριστικού χάρτη».Να σημειωθεί πως ο χάρτης έγινε υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας Ι. Νεντούδη, με την αμέριστη στήριξη της λυκειάρχη του 6ου Λυκείου Κ. Αργυρακούλη.

Tromaktiko

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s