Στην επιφάνεια η έλλειψη αγροτικών ιατρών. Παρ’ ολίγο να στοιχίσει την ζωή ενός παραθεριστή.

στις
Στον Ασπροπόταμο παρότι σφύζει από επισκέπτες και παραθεριστές δεν υπάρχει ιατρική περίθαλψη ενώ σε πολλά άλλα χωριά υπάρχει παρουσία γιατρού κάθε 15-20 ημέρες

Του Βαγγέλη Γκιάτα
Ένα πραγματικό περιστατικό ήλθε να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας πριν 15 ημέρες που αναφερόταν στην έλλειψη Αγροτικών Ιατρών στον Δήμο Καλαμπάκας.
Προχθές το πρωί ο πρώην Πρόεδρος της διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου κος Βουρλίτσης [νυν Δημοτικός Σύμβουλος], ανέφερε πώς η έλλειψη Γιατρού στην περιοχή παρ’ ολίγο να στοιχίσει την ζωή ενός παραθεριστή.
Μία μέλισσα τον τσίμπησε στην γλώσσα την ώρα που έτρωγε στο σπίτι του. Άρχισε να πρήζεται το στόμα του και υπήρχε άμεσος κίνδυνος να φραγεί ο λαιμός και ο Άνθρωπος να πεθάνει από ασφυξία. Γιατρός δεν υπήρχε να τον περιθάλψει αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας [ της Καλαμπάκας] με ότι αυτό συνεπάγεται αφού χρειάστηκε μιάμιση ώρα περίπου. Ευτυχώς όπως ενημέρωσε ο κος Βουρλίτσης ο Άνθρωπος ήταν τυχερός στην ατυχία του και γλύτωσε τα χειρότερα.
Όλα αυτά την εποχή που ο Ασπροπόταμος φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου που η μόνη τους ελπίδα είναι να μην τους συμβεί κάτι.
Η έλλειψη Ιατρών σε Αγροτικά Ιατρεία έχει ως αποτέλεσμα πολλά εξ’ αυτών να παραμένουν κλειστά [π.χ. Ασπροποτάμου] και πολλά να ανοίγουν κάθε 15 και 20 ημέρες.
Όμως όπως μας ενημέρωσε ο κος Παπανίκος προβλήματα υπάρχουν από τις ελλείψεις και στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Ο Δ/ντής ανέφερε πως ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί τέσσερις Γιατροί χωρίς αυτοί να έχουν αντικατασταθεί. Ειδικότητες όπως παιδίατρος , ακτινολόγος κ.α. δεν υπάρχουν ενώ κάποιες άλλες όπως ορθοπεδικός έχουν ξεχαστεί πολύ καιρό τώρα.
Το σίγουρο είναι πώς κάτι πρέπει να γίνει και αυτό άμεσα αν και με τις όλο και περισσότερες περικοπές για την Υγεία μάλλον θα δυσκολέψουν περαιτέρω τα πράγματα.
Παλαιότερα μας ανέφερε ο κος Βουρλίτσης υπήρχε Αγροτικός Ιατρός στον Ασπροπόταμο καθημερινά μάλιστα είχε ζητήσει η περιοχή να καλύπτεται με Γιατρό και τα Σαββατοκύριακα, αίτημα που είχε γίνει δεκτό.
Το θέμα απασχόλησε και τον Δήμο Καλαμπάκας που προσπαθεί να βρει λύση δια του Αντιδημάρχου κου Αλμπάνη.
Το καλοκαίρι όμως φεύγει και λύση δυστυχώς δεν έχει ακόμα βρεθεί.
Πιστεύουμε όχι μόνο για τον Ασπροπόταμο αλλά και γενικότερα πρέπει όσο πιο γρήγορα να επιλυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα με την Ιατρική περίθαλψη γιατί αλλιώς αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑ 08 August 2012, αρ. φύλλου 16146, σελίδα 11

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s