Οι ομορφιές του Ασπροποτάμου σε ντοκιμαντέρ

στις

Του Βαγγέλη Γκιάτα

Τις σπάνιες ομορφιές της περιοχής Ασπροποτάμου και του τοπικού οικοσυστήματος ανέδειξε ειδικό ντοκιμαντέρ με θέμα «Ασπροπόταμος ένα ντοκιμαντέρ για το ποτάμι μας».
Πρόκειται ουσιαστικά για ιδέα και έρευνα της φοιτήτριας Αγγελικής Πιττάκη η οποία έγραψε το σενάριο και είχε την σκηνοθετική ευθύνη του εν λόγω ντοκιμαντέρ.
Βέβαια για το γύρισμα του ντοκιμαντέρ εργάστηκαν μια πλειάδα ανθρώπων συμβάλλοντας στην καλύτερη παρουσίαση της περιοχής κάτι που μάλλον επετεύχθη τελικά αν κρίνουμε από την αποδοχή που έτυχε από τους Ασπροποταμίτες που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του κέντρου ενημέρωσης στα τρία ποτάμια αλλά και από τον τιμητικό έπαινο που έλαβε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο .
Να σημειώσουμε ότι την παρουσίαση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χελιδόνη ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σακελλαρίου χαιρετίζοντας τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι εξόχως σημαντικές για τον τόπο και την περιοχή γενικότερα διότι, όπως είπε, δίνουν σημαντική ώθηση στο να γίνει η περιοχή Ασπροποτάμου γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο . Τέλος εξέφρασε την ευχή ότι η συνεργασία σε θέματα προβολής της περιοχής θα συνεχισθεί και στο μέλλον.
Για την πρωτοβουλία της μίλησε και η κυρία Πιττάκη παρουσιάζοντας το σκεπτικό και τους στόχους της .
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης η Γ.Γ Περιφερειακής Διοίκησης κα Γερακούδη, ο αρχηγός αξιωματικής της αντιπολίτευσης Βύρων Μπουτίνας, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλής Αλμπάνης και Γιάννης Ζαρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος –πρώην δήμαρχος Ασπροποτάμου Δημ. Βουρλίτσης, και αρκετοί Ασπροποταμίτες που βρίσκονται για την περίοδο του θέρους στην περιοχή.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα Πιττάκη δήλωσε:
Το 2011 το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προκήρυξε τον 1ο Διαγωνισμό Ντοκιμαντέρ με θέμα την Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών. Η ομάδα μας (Αγγελική Πιττάκη/σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Δρακάτος/διευθυντής παραγωγής) θέλησε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό αυτό, αφενός γιατί είμαστε επαγγελματίες του χώρου της τηλεόρασης και του κινηματογράφου και αφετέρου γιατί η καταγωγή μας είναι από την Πολυθέα Ασπροποτάμου, μια αμιγώς ορεινή περιοχή. Βρήκαμε, έτσι, μέσα από το διαγωνισμό αυτό την ευκαιρία να κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ για τον Ασπροπόταμο και να αναδείξουμε την περιοχή μας. Το ντοκιμαντέρ μας «ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ», με θέμα τον ποταμό Αχελώο στις απαρχές του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη των τοπικών ορεινών όγκων και χωριών, πήρε το 2012 τιμητικό έπαινο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την Κυριακή 12 Αυγούστου προβάλαμε την ημίωρη εκδοχή του ντοκιμαντέρ μας στο Κέντρο Ενημέρωσης Ασπροποτάμου στη θέση Τρία Ποτάμια, σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο και με την τιμητική παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας και άλλων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Προβλήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Κέντρο Ενημέρωσης Ασπροποτάμου
Η ΕΡΕΥΝΑ 14 August 2012, αρ. φύλλου 16151,   σελίδα 12  

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Έφη Κωτίκα λέει:

    Συγγχαρητήρια πρωτίστως στην κα Πιττάκη, γιατί είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε το βάρος της προβολής του τόπου μας, του τόπου καταγωγής μας στις πλάτες μας, πολύ δε περισσότερο μέσω ενός διαγωνισμού, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ. Μπράβο και στον Τοπικό Εκπρόσωπο, κο Χ. Χελιδώνη, αλλά και στο Δήμαρχο που διέθεσαν το χώρο για την προβολή του. Με λύπη μου έφυγα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω υποχρεώσεων, και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ. Εύχομαι, κα Πιττάκη, πάντα να πρωτοπορείτε, να διακρίνεστε και να βοηθάτε τον τόπο μας. Ελπίζω να έχω την ευκαιρεία να σας συναντήσω σύντομα και να μοιραστούμε την αγάπη μας και το όραμα μας για την ανάπτυξη και την προβολή του Ασπροποτάμου και ιδιαίτερα της Πολυθέας Μας.
    Έφη Κωτίκα, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πολυθεατών Αθήνας

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s