Παράνομη βόσκηση στο Χαλίκι

στις
Από κτηνοτρόφους του Χαλικίου Ασπροποτάμου : Παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο για βοσκή ποιμνίων του Μετσόβου και Ανηλίου σε βοσκότοπους του Χαλικίου
Ημερομηνία: 21 Αύγουστος 2012 10:07 / Τοπικά  του Βαγγέλη Γκιάτα. Σταγών news.    

   
Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν πριν από λίγο κτηνοτρόφοι του οικισμού Χαλικίου Ασπροποτάμου στον δήμο Καλαμπάκας αναφορικά με την βοσκή ποιμνίων του Μετσόβου και Ανηλίου σε βοσκότοπους του Χαλικίου τον οποίο χρησιμοποιούν οι ίδιοι για τα δικά τα ους κοπάδια .

Οι κτηνοτρόφοι του Χαλικίου συναντήθηκαν με το αρμόδιο αντιδήμαρχο αγροτικού Δημήτρη Κότη στον οποίο και εξέθεσαν το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας ζητώντας άμεση παρέμβαση ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο που πλήττει τα κοπάδια τους καθώς δεν βρίσκουν τροφή .
Να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι του οικισμού Χαλικίου Ασπροποτάμου προβαίνουν σε καταγγελία καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν γίνει σχετικές διαμαρτυρίες πλην όμως το πρόβλημα παραμένει .

Επίσης να επισημάνουμε πως , όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημ. Κότης , ο δήμος προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο των καταγγελιών και πράγματι διαπιστώθηκε ότι στους συγκεκριμένους βοσκότοπους έβοσκαν κοπάδια (αγελάδες) από κτηνοτρόφους του Μετσόβου και Ανηλίου .
Μετά από αυτά ο δήμος , όπως επισημάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος , ενημέρωσε σχετικά τους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους των γειτονικών χωριών αλλά χωρίς , όπως αποδεικνύεται , απτό αποτέλεσμα με συνέπεια οι Χαλικιώτες κτηνοτρόφοι να βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο καθώς η μη ύπαρξη βοσκής τους εξαναγκάζει να φύγουν μια ώρα αρχήτερα από την περιοχή .

Ως γνωστόν το Χαλίκι και η ευρύτερη περιοχή είναι ονομαστά για το πλήθος των ποιμνίων που ξεκαλοκαιριάζουν τηρώντας μια παράδοση χρόνων που σχετίζεται με τον τοπικό πολιτισμό και την διάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής .

Πάντως οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών εάν ο δήμος δεν αναλάβει να περιφρουρίσει τους βοσκοτόπους του Χαλικίου .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s