Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρίσκεται κοντά στους κτηνοτρόφους!

στις
  Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρίσκεται κοντά στους κτηνοτρόφους!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΕ». LIFE09 NAT/ES/000533, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:00 το πρωί βρέθηκε στο χωριό Ασπροκκλησιά Καλαμπάκας…


και παραχώρησε σε κτηνοτρόφο του δικτύου ένα ζευγάρι Ελληνικού Ποιμενικού.

Ο κύριος Σιάτρας Αναστάσιος είναι ένας από τους 40 κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος και του παραχωρήθηκε το ζευγάρι του Ελληνικού Ποιμενικού με σκοπό να προστατεύσει το κοπάδι του από άγρια ζώα. Είναι ο πέμπτος κτηνοτρόφος στην περιοχή δράσης του προγράμματος στον οποίο παραχωρούνται σκυλιά και φυσικά θα επακολουθήσουν και άλλοι.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ προσφέρει επίσης στους κτηνοτρόφους του δικτύου δωρεάν νομικές συμβουλές σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομη χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, τεχνικές συμβουλές για τα μέτρα προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, παροχή ενημερωτικού υλικού και τεχνικών φυλλαδίων για την κτηνοτροφία και την ορθή πρακτική της και διοργάνωση ομιλιών με θέμα την κτηνοτροφία, τα προβλήματα και τις προοπτικές της στην περιοχή.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με το πρόγραμμα που υλοποιεί στην περιοχή εντείνει τις προσπάθειές του για την πρόληψη και καταπολέμηση της παράνομης και αποτρόπαιης πρακτικής που εξαφανίζει σπάνια είδη της άγριας ζωής αλλά και οικόσιτα ζώα.

Ευελπιστούμε ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τα παράνομα δηλητηριασμένα δολώματα και θα κατανοήσει τη σημασία της προς όφελος των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής!

Οι κάτοικοι του νομού Τρικάλων μπορούν να καλούν εντελώς δωρεάν (από σταθερό τηλέφωνο) στο 800 11 010101. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: lifeagainstpoison.wordpress.com.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Click to open image!
  • trikalaola.gr
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s