Νέα έργα σε Τζούρτζια και Πολυθέα.

στις
Του Βαγγέλη Γκιάτα
Με 37 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το δ.σ ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή πιστώσεων για διάφορα έργα όπως 50χιλ. ευρώ που αφορούν την εκπόνηση μελέτης Γ.Π.Σ και 20,9 χιλ. ευρώ για αθλητικά έργα στις τοπικές κοινότητες Αγίας Παρασκευής και Πολυθέας Ασπροποτάμου.
Η ΕΡΕΥΝΑ 11 October 2012, αρ. φύλλου 16198,   σελίδα 11

7 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Έφη Κωτίκα είπε…
    Σας παρακαλώ αν είναι εύκολο να γίνει ανάρτηση όλου του άρθρου, προκειμένου να δούμε λεπτομερώς που θα αναλωθούν τα κονδύλια που αναφέρονται και να εκφράσουμε διαδικτυακά τις απόψεις μας.
    Ευχαριστώ

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η HALIKI.GR λέει:

    11-1
    Του Βαγγέλη Γκιάτα
    Με 37 θέματα εγγεγραμμένα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
    Με την έναρξη της διαδικασίας ο δήμαρχος Δημ. Σακελλαρίου πρότεινε για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης και άλλα θέματα όπως επί του αιτήματος του δημότη Χρ. Ντάφου περί δωρεάς ανέγερσης μνημείου στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Κρύας Βρύσης, ως και τις διαδικασίες υλοτόμησης δασικών εκτάσεων στο πλαίσιο συγκεκριμένων διαχειριστικών εκθέσεων, θέματα που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα.
    Θέματα από αντιπολίτευση
    Θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη βελτίωσης της καθαριότητας της πόλης αλλά και με την άρση του προσωποπαγούς χαρακτήρα της Μητρόπολης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ», έθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης – πρώην δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας τονίζοντας ότι είναι μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με την γενικότερη πορεία της πόλης και της περιοχής.
    Επί του θέματος της Μητρόπολης απαντώντας ο δήμαρχος αποκάλυψε πως έλαβε απάντηση από την Ιερά Σύνοδο η οποία υποστηρίζει ότι εμμένει στις προγενέστερες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.
    Επ΄ αυτού τονίστηκε από όλους η ανάγκη να τεθεί επί τάπητος σε άλλη – ειδική συνεδρία του δ.σ. ώστε να ληφθούν αποφάσεις που θα θέσουν σε άλλη βάση το διεκδικητικό πλαίσιο για την άρση του προσωποπαγούς χαρακτήρα της Μητρόπολης.
    Πάλι ο «Θησαυρός του Αλή πασά»
    Επανήλθε το θέμα της αναζήτησης του «θησαυρού του Αλή Πασά» αφού με αίτησή του ο επίμαχος χρυσοθήρας ζητά εκ νέου άδεια για να ξεκινήσει τις διαδικασίας ανασκαφής στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων.
    Επί της αιτήσεως το δημοτικό συμβούλιο μετά από συζήτηση ενέκρινε την χορήγηση αδείας με τους όρους και τις διαδικασίες που υπήρχαν και στο παρελθόν.
    Να πούμε πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Απ. Τσουρβάκας μειοψήφησε δεδομένου ότι ήταν ο μόνος που διαφωνεί με την χορήγηση αδείας τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα που προσβάλει την νοημοσύνη των κατοίκων και της περιοχής.
    Αίτημα κατοίκων Γλυκομηλιάς
    Το αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Γλυκομηλιάς βάση της οποίας επισημαίνουν τα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο οικισμός τους συνεπεία της ανεξέλεγκτης, όπως υποστηρίζουν, ρίψης αποβλήτων από την πλευρά του οικισμού της Χρυσομηλιάς.
    Ο δήμαρχος Δημ. Σακελλαρίου αναγνώρισε πως υπάρχει πράγματι πρόβλημα και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση αξιοποιώντας προγράμματα για χρηματοδότηση των παρεμβάσεων με την κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού στη θέση «Κουκουράβα», θέση που συμφώνησε ομόφωνα το δ.σ.
    Εκδηλώσεις για την πυρπόληση της Καλαμπάκας
    Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις με την ευκαιρία της διπλής επετείου (πυρπόληση – απελευθέρωση Καλαμπάκας – 18 Οκτωβρίου 1943, 1944 ) στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Ηρακλής Αλμπάνης είπε πως σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα πρότεινε την Πέμπτη να γίνουν ομιλίες στα σχολεία της πόλης ενώ την Κυριακή θα τελεστεί θεία λειτουργία, κατάθεση στεφάνων ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα με ομιλία και παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.
    Το δ.σ ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση η οποία στο διάστημα που απομένει θα εμπλουτισθεί σε συνεργασία με την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σμαρώς Νάκη.
    Αποδοχή πιστώσεων
    Το δ.σ ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή πιστώσεων για διάφορα έργα όπως 50χιλ. ευρώ που αφορούν την εκπόνηση μελέτης Γ.Π.Σ και 20,9 χιλ. ευρώ για αθλητικά έργα στις τοπικές κοινότητες Αγίας Παρασκευής και Πολυθέας Ασπροποτάμου.

    Η ΕΡΕΥΝΑ 11 October 2012, αρ. φύλλου 16198, σελίδα 11

    Μου αρέσει!

  3. Ο/Η 'Εφη Κωτίκα λέει:

    Ευχαριστώ θερμά όποιον μερίμνησε να αναρτηθεί όλο το άρθρο.
    Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Τοπικέ Εκπρόσωπε της Κοινότητας Πολυθέας, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στα πρόσωπα σας αλλά και στους θεσμούς που εκπροσωπείτε, λάβετε σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολυθέα, όπως, ο ελλειπής φωτισμός, τα εκτεθημένα ηλεκτροφόρα καλώδια, οι σπασμένες λάμπες με τις σκουριασμένες βάσεις και το κυριότερο ο δρόμος προς το χωριό. Καλές οι αθλητικές εγκαταστάσεις, χρειάζονται κι αυτές, αλλά το χωριό μας το πονάνε άλλες πληγές. Αυτά είναι που έχουν άμεση προτεραιότητα και όχι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν περιστασιακά!!!

    Μου αρέσει!

  4. Ο/Η HALIKI.GR λέει:

    ΔΥΣΤΧΩΣ ΕΦΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΡΙΜΑΞΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ..

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η Έφη Κωτίκα λέει:

    Σ' ευχαριστώ φίλε ή φίλη, Haliki.gr, που συμμερίζεσε την άποψή μου. (Έχω κι εγώ μια μακρινή καταγωγή από το Χαλίκι. Η προγιαγιά μου ήταν η Ελένη Δημάκη, κόρη του γνωστού χαλικιώτη Ν. Δημάκη).
    Το θέμα όμως είναι, αφού κάποιοι συμφωνούμε, να κινηθούμε άμεσα, δυναμικά και αποτελεσματικά, ώστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης στα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα των χωριών του Ασπροποτάμου.
    Εγώ πάντως, έστω κι απ' την Αθήνα, θα βοηθήσω όσο μπορώ.
    Περιμένω προτάσεις συνεργασίας. Ο Δημήτρης έχει στοιχεία επικοινωνίας μαζί μου.

    Μου αρέσει!

  6. Ο/Η HALIKI.GR λέει:

    ΕΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΑΖΟΤΟΡΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΕΙΝΙΑ ΧΑΛΙΑ , ΝΑ ΤΑ ΒΑΨΟΥΝ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΚΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΩΡΕΑΝ , ΦΡΕΣΚΕΣ ΙΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Μου αρέσει!

  7. Ο/Η Έφη Κωτίκα λέει:

    Λεωνίδα,
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή που θα βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη, αλλά, τους μαγαζάτορες δεν μπορείς να τους υποδείξεις τι θα κάνουν, πρέπει να το έχουν μέσα τους. Ας παραδειγματιστούν από τους συναδέλφους τους της Τύρνας που έχουν κάνει μεγάλα βήματα. Όσο για τους συλλόγους, θέληση και σκέψεις υπάρχουν διάφορες, τουλάχιστον στο Σύλλογο της Αθήνα που ανήκω και είμαι Αντιπρόεδρος, αλλά τα οικονομικά δυστυχώς είναι πενιχρά. Πρέπει τα μέλη να αποφασίσουν να βοηθούν με κάθε τρόπο και να είναι ενεργά. Μόνα τους τα Διοικητικά Συμβούλια, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
    Η δική μου άποψη, ως προς την ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι όλοι μαζί οι σύλλογοι απ' όλα τα χωριά να δραστηριοποιηθούμε ομαδικά για να αναπτυχθεί όλη η περιοχή του Ασπροποτάμου.
    Όποιοι μοιράζονται τα γραφόμενα μας, διαβάζοντάς τα, ας μας πουν κι αυτοί τις γνώμες τους και τις προτάσεις τους, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
    Σ' ευχαριστώ για την επικοινωνία και σου εύχομαι τα καλλύτερα.
    Έφη Κωτίκα

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε