Γιώργος Χονδρός : Οι καταστροφές δεν είναι φυσικό φαινόμενο…

στις
Αρθρογράφος: trikalanews

Καταστροφές ΑθαμανίαΜεγάλες πράγματι οι καταστροφές στη Μεσοχώρα. Η νεροποντή την Κυριακή το βράδυ ήταν άνευ προηγουμένου και ήρθε να συμπληρώσει τις ζημιές που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου.Δρόμοι χάλασαν, τα ρέματα ξεχείλισαν, αγωγοί νερού έσπασαν, τα Σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, αυλές κατέρρευσαν. Σημάδια της θεομηνίας παντού. Η βροχή ήταν ραγδαία και έντονη. Ο συνδυασμός της δε με τους δυνατούς ανέμους, την έκανε πιο καταστροφική και απειλητική.
Το ρέμα στο Βλαχοτάτση για άλλη μια φορά βγήκε στο δρόμο παρασύροντας μπάζα και απειλώντας τα σπίτια στο Παλιοχώρι. Το ρέμα στο Μητσόπουλο κατέβασε επίσης μπάζα και έκλεισε προς στιγμή το δρόμο – πρώτη φορά το είδαμε αυτό -, ο τοίχος στο προαύλιο του σχολείου έπεσε, πολλοί δρόμοι μέσα στο χωριό καταστράφηκαν.
Πρωί πρωί σήμερα με πρωτοβουλία μου ανέβηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Πύλης στη Μεσοχώρα για να καταγράψουν τις ζημιές. Η μηχανικός του Δήμου κ. Παρασκευά, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Πύλης κ. Γκρέκος. Επίσης στη Μεσοχώρα βρέθηκε και η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Δριτσέλη.
Σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων, ανεβάσαμε ιδιωτικό μηχάνημα – φορτωτή – ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τα Σπίτια και μπόρεσε η ΔΕΗ να αποκαταστήσει τη ζημιά και έτσι ολόκληρος ο οικισμός έχει ξανά ρεύμα.
Με την ευκαιρία όμως θέλω να τονίσω: Η ζημιές δεν είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της θεομηνίας. Κυρίως είναι «έργο» των ανθρώπων. Εγκληματικές κακοτεχνίες και παραλήψεις στα δημόσια και δημοτικά έργα που μόνο κριτήριο σχεδιασμού και κατασκευής τους έχουν το κέρδος και την διαπλοκή… Κλασικό δείγμα το ρέμα στο Βλαχοτάτση. Είναι δυνατόν το κιούγκι που υπάρχει εκεί διαμέτρου 80 εκ. να χωρέσει το νερό μιας έντονης βροχής; ΟΧΙ. Αυτοί λοιπόν που το κατασκεύασαν όσοι το παρέλαβαν και εκείνοι που το πλήρωσαν είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή. Όσο λοιπόν κατασκευάζουμε τέτοια έργα θα έχουμε καταστροφές, θα πέφτουν αυλές και σπίτια, θα έχουμε κλειστούς δρόμους και θολό νερό στα σπίτια μας.
Όσο θα συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές που κόβουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, οι Δήμοι δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις κανονικές πόσο μάλλον στις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων τους.
Χρειάζεται μια ριζική ανατροπή κατά τη γνώμη μου. Ανατροπή στις μέχρι σήμερα πολιτικές που απονεύρωσαν τα χωριά μας, ανατροπή στις κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις διαπλοκής, αρπαχτής και ωχαδερφισμού. Χρειάζεται ένα νέο φρόνημα, μια νέα ελπίδα ένα νέο όραμα. Χρειάζεται ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας για να κρατηθούμε και να αναταχθούμε.
Γιώργος Χονδρός
Πρόεδρος T. Κοινότητας Μεσοχώρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s