Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας Μετέωρα & Ασπροπόταμος

στις

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας Μετέωρα & Ασπροπόταμος

2 διαν/σεις & 2 δραστηριότητες (Rafting, Trekking & Rappel) από 110€/άτομο

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ακολουθήστε τα βήματα των στελεχών της Trekking Hellas Δυτικής Θεσσαλίας στον περιπετειώδη Ασπροπόταμο και στα επιβλητικά Μετέωρα και ζήστε μέσα από δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον, όμορφες στιγμές και εικόνες αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα.

Σάββατο 16/3/2013: Άφιξη και τακτοποίηση στους ξενώνες που έχουμε κρατήσει για εσάς.

Κυριακή 17/3/2013: Rafting στον Ασπροπόταμο
Θα σας περιμένουμε στη βάση των δραστηριοτήτων στη θέση Τρία ποτάμια. Φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό κι αφού ενημερωθούμε για τις τεχνικές της κατάβασης του rafting θα μπούμε στα πεντακάθαρα νερά του Ασπροποτάμου. Το τμήμα αυτό του ποταμού χαρακτηρίζεται 2ου – 3ου βαθμού δυσκολίας. Οι συνεχείς αλλαγές της πορείας του ποταμού μας κρατάνε σε εγρήγορση. Εκπληκτικές εικόνες φυσικού κάλλους μας συνοδεύουν σε όλη την διαδρομή.
Διάρκεια δραστηριότητας : 2 ώρες περίπου

Δευτέρα 18/3/2013: Πεζοπορία και rappel στα Μετέωρα
Η διαδρομή ακολουθεί το παλαιό μονοπάτι των μοναχών, αρχίζοντας από την πλατεία του Καστρακίου και πρώτο σταθμό το Μεγάλο Μετέωρο. Το μονοπάτι μας φέρνει στη ρίζα των βράχων και τη Δρακοσπηλιά και από εκεί στην κορυφή του βράχου με τη Μονή Μεταμορφώσεως (Μεγάλο Μετέωρο) μετά από πορεία 1 ώρας περίπου. Αφού επισκεφθούμε το Μοναστήρι συνεχίζουμε από το δρόμο για τη Μονή Βαρλαάμ. Στη συνέχεια αρχίζει η κατάβαση που μας φέρνει κοντά στον βράχο της Ντούπιανης, όπου οι πιο τολμηροί θα καταρριχηθούν από τον βράχο της Ντούπιανης με ένα rappel 20 μ!

Προτάσεις της Trekking Hellas:
Εδώ πηγάζει ο Αχελώος που ονομάζεται Ασπροπόταμος και λέγεται ότι πήρε το όνομα του από τα καθαρά νερά του ή σύμφωνα με άλλους από τα λευκά χαλίκια του. Ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για μια παρθένα περιοχή, με αυθεντικό χαρακτήρα. Επισκεφτείτε τα γραφικά χωριά της περιοχής όπως το Χαλίκι ή η Πολυθέα και μην ξεχάσετε να αγοράσετε μέλι, βότανα και αγριολούλουδα του βουνού. Στα Μετέωρα η μικρή αλλά πολύ όμορφη γυναικεία μονή Ρουσσάνου και το Μεγάλο Μετέωρο με την πλούσια μοναστική μουσειακή συλλογή αξίζουν την επίσκεψή σας. Μην ξεχάσετε να δείτε το σπήλαιο της Θεόπετρας με ευρήματα κατοίκησης από την Μέση Παλαιολιθική εποχή στο ομώνυμο χωριό πολύ κοντά στην περιοχή των Μετεώρων. Tο χωριό Καστράκι, χτισμένο στις ρίζες των μετεώρων αξίζει την επίσκεψή σας.

Τιμή/άτομο:

Περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια
  • Tις αναγραφόμενες δραστηριότητες
  • Απαραίτητο εξοπλισμό δραστηριοτήτων
  • Επαγγελματίες οδηγούς – συνοδούς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s