Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου – Συνέλευση

στις
Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου – Πραγματοποίησε λαϊκή συνέλευση για τις καταστροφές του περασμένου Οκτώβρη

Ημερομηνία: 6 Ιούνιος 2013  / του: Βαγγέλη Γκιάτα. Σταγων news.


Λαϊκή συνέλευση διοργάνωσε σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού στο «Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα». Σκοπός, της ανοιχτής για όλους τους Κρανιώτες συνέλευσης, ήταν η παρουσίαση μιας συνολικής αποτίμησης των ζημιών που σημειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη και εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα στο χωριό τους.
Στην συνέλευση είχαν προσκληθεί και παρέστησαν οι αρμόδιες για την αποκατάσταση των ζημιών αρχές (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Καλαμπάκας, Δασαρχείο Καλαμπάκας) όπως και ειδικοί επιστήμονες.
Υπήρξε επίσης η δυνατότητα σε όλους τους παρισταμένους να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους και να προτείνουν διάφορες λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, ώστε το χωριό μας να αποκτήσει και πάλι τη λειτουργικότητά του.


Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε το μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου κος Κωνσταντινίδης Γεώργιος καλωσορίζοντας όλους τους συγχωριανούς του αλλά και τις αρχές που παρευρέθηκαν.
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Πολίσης Γεώργιος ο οποίος ανέφερε ότι όταν προκλήθηκαν οι καταστροφές επικοινώνησε με τον κο Μιχαλάκη και τον κο Σακελλαρίου για ενημερωθεί για την κατάσταση. Όμως τα κατολισθητικά φαινόμενα συνεχίστηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του Χειμώνα και η καταστροφή διογκώθηκε.
Ζήτησε να γίνουν άμεσα κάποιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και διευθετήσεις για να μην κινδυνεύουν κάτοικοι και δη τα παιδιά τώρα που θα γεμίσει το χωριό. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος παρουσίασε φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την κατάσταση του χωριού και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη.
Ο Δασάρχης Καλαμπάκας κος Πίσσιας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι οι καταστροφές δεν προκλήθηκαν από την υλοτόμηση , καθ’ ότι αυτή γίνεται επιλεκτικά , αλλά από τον τεράστιο όγκο βροχής που έπεσε στην περιοχή σε μικρό χρονικό διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κος Μιχαλάκης τόνισε πως η Κρανιά τραυματίστηκε βαριά από τις πλημμύρες του περασμένου Οκτώβρη. Δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει η αποκατάσταση του κεντρικού οδικού άξονα της περιοχής , μέχρι την γέφυρα στο κέντρο της Κρανιάς. Θα γίνει αποκατάσταση στο ρέμα και θα δημοπρατηθεί ο δρόμος από το Μοναστήρι μέχρι τον Οικισμό της Κρανιάς. Τέλος θα ασφαλτοστρωθούν όλα τα οδικά τμήματα που καταστράφηκαν εντός του χωριού.
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σακελλαρίου ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα βρέθηκε στον τόπο των καταστροφών και έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που υπέστη η περιοχή και δη ο Οικισμός της Κρανιάς. Είπε ότι και στους δύο Οικισμούς του χωριού αρμόδιος είναι ο Δήμος Καλαμπάκας όπου έκανε λεπτομερή καταγραφή των ζημιών και προώθησε έγγραφα στην κεντρική εξουσία για χρηματοδότηση. Τι μπορεί να γίνει όμως διερωτήθηκε , όταν οι ζημιές αγγίζουν τα 2 εκατ. Ευρώ και το Κράτος δίνει μόνο 67 χιλιάδες !!
Μετά το πέρας των τοποθετήσεων ακολούθησε διάλογος και όλοι μαζί αποφάσισαν να συντονιστούν στο να ενώσουν τις δυνάμεις , να πιέσουν καταστάσεις και να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η Κρανιά να γίνει και πάλι το στολίδι του Ασπροποτάμου και ολόκληρου του Νομού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s