ένα πρότυπο αγρόκτημα / Εuμέλια

στις
Ευμέλεια Επισκέψιμο Βιολογικό Αγρόκτημα & Ξενώνας
Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στον αρχαίο ελαιώνα μας και στις υπέροχες εκτάσεις βοτάνων τα οποία καλλιεργεί η οικογένειά μας από το 1890. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία αυτής της αγροτουριστικής φάρμας, είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης καλλιεργήσιμης έκτασης στη Νότια Ελλάδα με τη χρήση Ομοιοδυναμικής καλλιέργειας, η οποία είναι μια εναλλακτική βιολογική μέθοδος καλλιέργειας παρόμοια με αυτή της Ομοιοπαθητικής η οποία χρησιμοποιείται στους ανθρώπους.
Οι κατοικίες που βρίσκονται στην καρδιά της φάρμας, καθώς και όλες οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, είναι κατασκευασμένες με φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο υλικά και σχεδιασμένες έτσι ώστε να κάνουν χρήση των δυνάμεων της φύσης για τις ενεργειακές ανάγκες τους.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανακύκλωση καθώς χρησιμοποιούμε μερικές από τις πιο σημαντικές μεθόδους της. Το νερό ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται στην καλλιέργεια ενώ γίνεται κομποστοποίηση όλων των οργανικών υλικών του κτήματος καθώς και των εγκαταστάσεων. Όσον αφορά τη ψύξη και θέρμανση των κτιρίων χρησιμοποιείται γεωθερμική ενέργεια μέσω θερμικών αντλιών, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρήση πετρελαίου και ηλεκτρικού. Η φυσική διαχείριση των αποβλήτων μέσω του ριζικού συστήματος θα είναι πρώτη στο είδος της στη Νότια Ελλάδα. Στόχος μας είναι στο μέλλον, με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας, να επιτύχουμε εκατό τις εκατό αυτάρκεια ώστε να αποτελούμε ένα τέλειο παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης.

Σας προσκαλούμε να μείνετε στο αγρόκτημά και να μας επισκεφθείτε στο πέρασμά σας για άλλους προορισμούς ώστε να βιώστε από κοντά την εμπειρία ενός αειφόρου αγροκτήματος και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει  την καθημερινότητα της δικής σας ζωής.
Εάν διδάσκετε ή είστε καλλιτέχνης που ενδιαφέρεται να οργανώσει σεμινάρια σε διάφορους τομείς (όπως εναλλακτικές θεραπείες, γιόγκα, ταϊ-τσι, φιλοσοφία, φωτογραφία, ζωγραφική, κλπ.) ελπίζουμε να συνεργαστούμε ώστε να κάνουμε τη δουλεία σας μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα για τα σχολεία θα παρέχουν σε όλους την σπουδαιότητα της ένταξης μας στη φύση και της ευθύνης μας προς αυτή.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, καλύπτουμε τις διατροφικές σας ανάγκες με φρούτα και λαχανικά δικής μας παραγωγής, καθώς και με πλήρη γκάμα απο βιολογικά προϊόντα.
«Ευμέλεια» στα αρχαία ελληνικά σημαίνει μελωδία…εμείς ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα στη δική μας μελωδική ξενάγηση στη φύση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s