Εκδήλωση στην Κρανιά για τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια

στις
Εκδήλωση στην Κρανιά για τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια του Ασπροποτάμου

KRANIA EKDHLOSH GEFYRIA 00004
Μια ωραία εκδήλωση-παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Αυγούστου στην Κρανιά Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Η παρουσίαση που έγινε σε μια από τις αίθουσες του πανέμορφου και ως κτηρίου αλλά και ως συλλογή εκθεμάτων, Λαογραφικού Μουσείου Κρανιάς, που αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την περιοχή μας, αφορούσε φωτογραφίες των πολλών πέτρινων τοξωτών γεφυριών του Ασπροποτάμου από Κρανιά, Χαλίκι και κατά μήκος του ρου του Αχελώου μέχρι τα όρια του νομού Τρικάλων.
Την παρουσίαση των γεφυριών με εικόνες οι οποίες συνοδεύονταν και από περιγραφές, έκανε ο Σωτήρης Γοργογέτας ο οποίος έχει κυκλοφορήσει σχετικό βιβλίο με όλα τα γεφύρια του νομού Τρικάλων.
Η εκδήλωση είχε και μια έκπληξη: Ο Σωτήρης Τόγελος έπαιξε λαγούτο και ο Σωτήρης Γοργογέτας τραγούδησε δημοτικά τραγούδια με τελευταίο το «Μαρουσιάνα» (ο τρίτος της παρέας αυτής ο Σγουρός, ως γνωστόν, πήγε στο ταξίδι χωρίς επιστροφή…).
Στο τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πολύσης έδωσε στους δυο Γαρδικιώτες από ένα βιβλίο της Κρανιώτισσας νύφης Μαρούλας Κλιάφα με τον βλάχικο τίτλο «Μούλτι χιριτίματι ντι λο Κόρνου» και από ένα CD με τραγούδια του Κρανιώτη στιχουργού Κώστα Βίρβου. Παρά την καταρρακτώδη βροχή αρκετοί ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση – παρουσίαση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s