Ναι από την Δημοτική Αρχή στην αλλαγή του ονόματος του Δήμου σε Δήμο Μετεώρων

στις
12 Οκτωβρίου, 2014. Επιμέλεια:  . stagonnews.gr

Παρόλο το όχι σύσσωμης της αντιπολίτευσης στο να μην μετονομαστεί ο Δήμος Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων τελικώς το θέμα πέρασε από την Δημοτική Αρχή που έχει την πλειοψηφία και αποφασίστηκε η αλλαγή του ονόματος σε Δήμο Μετεώρων
Μετονομασία δήμου

Σε ότι αφορά το θέμα της μετονομασίας του Δήμου σε δήμο Μετεώρων εισηγούμενος το θέμα ο δήμαρχος κ. Σινάνης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για κομματικές ή άλλες αντιπαραθέσεις καθώς υπερβαίνει αυτών και συνδέεται με το μέλλον . Η μετονομασία δεν μειώνει κανένα αλλά συνδέεται με τον παγκόσμιο μνημείο , τα Μετέωρα , που ανεβάζει το διεκδικητικό πλαίσιο του δήμου στα κέντρα λήψης αποφάσεων .
Για υποβάθμιση της Καλαμπάκας από την αλλαγή του ονόματος μίλησε ο κ. Μπουφίδης προτείνοντας το όνομα «Δήμος Καλαμπάκας – Μετέωρα» καλώντας επίσης τον δήμαρχο να αναβάλλει το θέμα ως εξαιρετικά σοβαρό και να επανέλθει , εκ νέου , προτείνοντας επίσης δημοψήφισμα , με το δ.σ να απορρίπτει την πρόταση αναβολής .

Το αντίθετο με τις αιτιάσεις του κ. Μπουφίδη , σε ότι αφορά την πόλη της Καλαμπάκας , υπεραμύνθηκε ο δήμαρχος κάνοντας λόγο για αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση της Καλαμπάκας .
Ιστορικά στοιχεία για την ιστορική εξέλιξη της Καλαμπάκας και την παρουσία της μέσα στους αγώνες του έθνους με θυσίες βαριές που έχει πλούσια ιστορία , προσφορά και παράδοση , με την δική της ταυτότητα , κάτω από τους βράχους των Μετεώρων , ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρώην δήμαρχος Δημ. Σακελλαρίου τοποθετούμενος αρνητικά στην πρόταση της πλειοψηφίας ασκώντας κριτική για την απουσία αποφάσεων των τοπικών κοινοτήτων , υπογραμμίζοντας πως η Καλαμπάκα και ο δήμος έχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα να λύσει η δημοτική αρχή και δεν είναι το όνομα του δήμου που εμποδίζει την ανάπτυξή του . Τέλος ανέφερε και την άποψη για δημοψήφισμα .
Ως ένα πολύπλοκο θέμα σε μια σε βάθος ανάγνωση της πρότασης μετονομασίας μίλησε η κυρία Χαρτοπούλου κάνοντας λόγο προβλήματα που θα δημιουργηθούν χωρίς να αμφισβητεί , όπως είπε , τις ειλικρινείς προθέσεις της δημοτικής αρχής υπενθυμίζοντας την δυνατότητα του δημοψηφίσματος που παρέχει η κώδικας δήμων και κοινοτήτων προτείνοντας διαβούλευση .
Το ερώτημα προς προέκυψε το θέμα της μετονομασίας του δήμου έθεσε ο κ. Κεραμμίδας λέγοντας πως η αλλαγή του ονόματος δεν θα χαρίσει ούτε τα χαράτσια , ούτε θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους δημότες απορρίπτοντας την πρόταση της πλειοψηφίας .
Την ανάγκη ταύτισης του δήμου με το παγκόσμιο μνημείο για λόγους μάρκετινγκ και αναγνωρισιμότητας ώστε να έρχονται οι επισκέπτες μέσα στην πόλη , ότι η ιστορία της πόλης δεν αμφισβητείται ως υπαρκτό στοιχείο , τόνισαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης , όσο και της αντιπολίτευσης .
Υπέρ της μετονομασίας τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμπάκας Θανάσης Σινάνης ο οποίος είπε ότι από την αλλαγή θα προκύψει κέρδος για την πόλη και όχι υποβάθμιση όπως ισχυρίζονταν κάποιοι , τόνισε χαρακτηριστικά .
Η απόφαση του δ.σ γι’ αυτό το θέμα ήταν κατά πλειοψηφία υπέρ της μετονομασίας του δήμου .

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Stoumbi evagelia λέει:

    Ποια θα ειναι ακριβως η «αναβαθμιση»ειπαμε?Καλα θα κανετε ν' αφησετε ησυχη την Καλαμπακα και ν' ασχοληθειτε με τα ουσιαστικα προβληματα του τοπου!
    Με εκτιμηση….

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η νέα ονομασία ίσως βοηθησει αρκετά τον τουρισμό εκτός Καλαμπάκας. Δεν θα με εξέπλητε εαν οι Αθηναικές εφημερίδες αφιερώσουν άρθρα τους σε διαφόρα σημεία του Δήμου οταν θα γράφουν για τα Μετέωρα. Μερικές φορές οι αλλαγές είναι προς το καλύτερο, μην είμαστε μίζεροι!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε