Στο Στεφάνι ή Σκληνιάσα 1.360μ. Με την Ο.Λ. Καλαμπάκας

στις
Παρασκευή, 21 Νοέμβριος 2014 08:25 ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ        

OLK-HALIKOVOYNO-2

Ο άστατος καρός της Κυριακής ήταν η αιτία για την τροποποίηση της προγραμματισμένης εξόρμησης της Ο.Λ.Κ. Η προκαθορισμένη ανάβαση-διαδρομή από το Στεφάνι στο Μπουρλόκο με κατάληξη το Κουκουφλί σε συνεργασία με το Σ.Π.Ο.Τ., ακυρώθηκε.
Η εννιαμελής παρέα της Ο.Λ.Κ. αποφάσισε να τολμήσει μια πεζοπορία στην πανέμορφη περιοχή του Ασπροποτάμου, ελπίζοντας να βοηθήσει ο καιρός.
Έτσι, αφήσαμε τα αυτοκίνητα στη διασταύρωση για το Στεφάνι. Η πινακίδα έγραφε: «Στεφάνι 7km». Το ψιλόβροχο δεν μας φόβισε. Φορέσαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ξεκινήσαμε προς το χωριό, περπατώντας παράλληλα με τον χείμαρρο, που συντρόφευε με τον ήχο του, την πορεία μας.
Φτάσαμε στο έρημο χωριό σε δύο ώρες περίπου. Απολαύσαμε το φθινοπωρινό τοπίο και τα υπέροχα χρώματα του βουνού που ξεχώριζαν από την πλατεία, ενώ η ίδια ήταν στολισμένη με τα χρυσοκίτρινα φύλλα των πλατανιών, που το καλοκαίρι χαρίζουν δροσιά στους επισκέπτες.
Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, αφού επισκεφτήκαμε την τρίκλιτη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που χρονολογείται από το 1770 και διαθέτει εξαιρετικό ξύλινο διάκοσμο. Στην ίδια, γίνονται έργα συντήρησης από δύο εργάτες που συναντήσαμε εκεί.
Η βροχή μας ανάγκασε να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας, για να φτάσουμε, αυτή τη φορά, γρηγορότερα στην αφετηρία μας. Ζεσταθήκαμε και στεγνώσαμε στην κ.Τασσία, στο Κουκουφλί, άλλοι απολαμβάνοντας μια μπύρα και άλλοι, έναν καφέ. Ευελπιστούμε, πως την επόμενη εξόρμησή μας στην Αύρα θα συντροφεύσουν καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Για την ΟΛΚ
Ε.Ν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s