Καλοκαίρι 2009

στις

Οι διακοπές τελειώσανε αλλά ο ασπροπόταμος παραμένει κοντά μας μέσω των αναμνήσεων και του ίντερνετ! φυσικά αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα πάνε φθινόπωρο, χειμώνα ή άνοιξη. Προσωπικά φέτος πέρασα πάρα πολύ ωραία και προτίμησα να περάσω όλες τις διακοπές μου στον ασπροπόταμο παρά σε κάποιο γνωστό ξερονήσι. Η παρούσια της νεολαίας γενικώς, αλλά και στα κοινά ήταν πολύ μικρή σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά ο Ασπροπόταμος δεν σταματά να εκπλήσει ειδικά το φυσικό περιβάλλον.
Θέλω να ευχαριστήσω τον ευγενικότατο Γιώργο Πολύση, ταμία του συλλόγου Κρανιάς, για την εξυπηρέτηση σχετικά με την αγορά βιβλίων για την Κρανιά. Επίσης τον αξιόλογο συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντινίδη απο την Κρανιά για την πολυ ενδιαφέρουσα συζήτηση και το αδημοσίευτο στην Ελλάδα κείμενο που μου έδωσε και αφορά το κάψιμο του Χαλικίου από τους Γερμανούς. Επίσης τον Θανάση Μουστάκα, πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Αδερφότητας Τζουρτζιας και ταμία του Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων, για την ατέλειωτη κουβέντα και την βοήθεια για την αγορά του βιβλίου ‘‘ο ασπροπόταμος στο χώρο και το χρόνο’’. Τον πρόεδρο Βουρλίτση που απάντησε στις πιεστηκές ερωτήσεις μας. Τον Νίκο Ράπτη για τη φωτογραφική μας συνεργασία, για το υπέροχο green festival και φυσικά για τον Πετρολούκα. Τον Ν. Δεληδήμο για τις λαογραφικές επισημάνσεις και τις ωραίες φωτογραφίες του. Τον Κωνσταντίνο Λεβέντη για το βιβλίο του Μπαρμπάλη που μου έδωσε. Και φυσικά τη θεία μου για τα ωραία φαγητά στο φούρνο με τα ξύλα!
Το υλικό που μαζέψαμε είναι πάρα πολύ και οι καινούργιες ιδέες περισσότερες. Θα παρουσιαστούν στο aspropotamos.org τους επόμενους μήνες! Όποιος θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια του aspropotamos.org ας επικοινωνήσει μαζί μας.

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    OREA PHOTO
    OI EYXARISTIES ASXOLIASTES
    LIGO PIO ADIKEIMENIKOI RE PAIDIA
    SITE EINAI
    DEN EINAI PROSOPIKO HMEROLOGIO

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η Dimitrios λέει:

    Οι ευχαριστιες ειναι ενα σχημα λογου. το ουσιωδες της υποθεσης ειναι οτι το aspropotamos.org προσπαθει να φερει σε επικοινωνια οσους καθοριζουν σε καποιο βαθμο την τυχη της περιοχης με την σχετικα αδιαφορη(νομιζω)νεολαια.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε