ΝΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ – Αιολικό πάρκο χωρίς σοβαρή μελέτη για τις σημαντικές επιπτώσεις

στις
Κατατέθηκε η ένσταση κατά του Αιολικού Πάρκου στις 16-1 -14 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Αρ. συστημένης επιστολής ΕΛΤΑ RE301080935GR) όσο και στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδοοικονομίας της ΠΕ Τρικάλων με Αρ. πρωτοκόλλου 10585/2262. Επίσης κοινοποιήθηκε στο Δήμο

Καλαμπάκας και το Δασαρχειο Καλαμπάκας ότι την υπογράψανε 50 πολίτες. Πρέπει οπωσδήποτε να πάει για ψήφιση και να γνωμοδοτήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους έχουν αρκετή συνείδηση να ενδιαφερθούν για το καλό της περιοχής και στείλανε (και ακόμη στέλνουν) την υποστηριξή τους στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε οτι η διαδικτυακή προσπάθεια ήταν καθοριστική στη συλλογή ‘υπογραφών’ κατά του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου.

Τα λίγα δυναμικά και αξιοθαύμαστα άτομα που πολεμάνε ενάντια στα συμφέροντα μας ενημέρωσαν οτι η συγκεκριμένη μάχη είναι πολύ δύσκολη. Η αδιαφορία για τις περιβαλοντικές επιπτώσεις δείχνει οτι οι ‘επενδυτές’ οχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για το καλό της περιοχής αλλά ούτε και τη μακροβιότητα των ίδιων τους των επενδύσεων. Όποιος μένει αδιάφορος ή μας αντιμετωπίζει με κυνισμό θα έχει βαριά συνείδηση όταν μετά από κάποια χρόνια οι ‘επίδοξοι’ επενδυτές πάρουν τις επιδοτήσεις και αφήσουν πίσω τους κατεστραμμένα τοπία και νεκροταφία με τεράστιες μεταλλικές τουρμπίνες.

Με μεγάλη απογοήτευση αισθανόμαστε την παντελή απουσία του Δήμου και των τοπικών συμβούλων και λοιπών πολιτικάντηδων οι οποίοι θα έπρεπε να ντρέπονται. Μήπως είναι ώρα να ενημερώσουν τους δημότες για το τι συμβαίνει;;;

Εν κατακλείδι δηλώνουμε κατηγορηματικά οτι δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ούτε εξηπηρετούμε συγκεκριμένες ιδεολογίες. Όταν όμως σχεδιάζεται ένα τερατώδες έργο χωρίς σοβαρή μελέτη (ΣΜΠΕ) για το αθροιστικό – σωρευτικό (cummulative) περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε μια περιοχή NATURA 2000, διπλά από παρθένα δάση, σπάνια άγρια ζωή και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μεγάλης σημασίας για τα γειτονικά χωριά τότε κανένας δεν μπορεί να μην είναι κάθετα αντίθετος. Συνεχίστε να δηλώνετε την υποστηριξή σας στο dimniks@yahoo.gr ή στο info@aspropotamos.org αναφέροντας: ΝΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ και γράφοντας το όνομα σας και το επίθετο.

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δείτε , αν δεν το ξέρετε ήδη, το blog archaeopteryx
    θα εντυπωσιασθείτε γιά το τί είναι και τι προσφέρουν οι ανεμογενήτριες!!!
    Αχιλλέας Αλκ.Γκέσκος

    Μου αρέσει!

  2. Ο/Η αχιλλέας Αλκ.Γκέσκος λέει:

    Αν δεν το ξέρετε ήδη, δείτε σχετικές αναρτήσεις στο blog archaeopteryx , θα εντυπωσιασθείτε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s