Διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους και φωτογραφίας με θέμα : «H άγνωστη Θεσσαλία»

στις

Διαγωνισμός ταινίας μικρού μήκους και φωτογραφίας με θέμα :
«H άγνωστη Θεσσαλία»
Προκηρύσσεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας και την Artfools.
Η μαγεία  της Θεσσαλίας θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο

ΔΙΚΤΥΟ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ)  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ MH KYBEΡNHTIKH ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ,ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ KOIN.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έδρα : Λάρισα
E-Mail: info@mkothessalias.gr
ΤΗΛΕΦ. ΕΠΙΚΟΙΝ.6974-881944,6973-018886
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία   για τον Πολιτισμό.
Σκοπάδων 9 – Λάρισα 41335www.artfools.gr  http://www.artfoolsvideofestival.gr
e-mail: all.artfool@gmail.com
Λάρισα 20/8/2012
ΠΡΟΣ
Συλλόγους Θεσσαλίας ,φωτογραφικές Λέσχες ,ανεξάρτητους επαγγελματίες και ερασιτέχνες
Αγαπητοί μας φίλοι και συνεργάτες ,
Μια από τις βασικές επιδιώξεις των Εθελοντικών Οργανώσεων της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,που αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εθελοντών και  αγκαλιάζει τις εκατοντάδες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας (πολιτιστικούς ,περιβαλλοντικούς  συλλόγους, ομάδες πολιτών ,ΑΜΚΕ ,εθελοντές, φορείς από όλους τους Νομούς της θεσσαλίας κ.ά.) είναι η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της περιοχής και η μετατροπή της σε έναν αγαπημένο τόπο προορισμού .
Για τον λόγο αυτό ,η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, η ΑΜΚΕ artfools,  και το Δίκτυο Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας προκηρύσσουν Πανθεσσαλικό διαγωνισμό με θέμα:
«Η άγνωστη Θεσσαλία» ,
θέλοντας να ταξιδέψουν εικόνες ενός μαγικού τόπου σε όλο τον κόσμο , αφού η Θεσσαλία διαθέτει θαυμάσιο πολιτισμό ,μοναδικά τοπία ,σπουδαίες τουριστικές υποδομές και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα ,κάνοντας την ,ίσως ,τον πιο πλήρη τουριστικό  προορισμό, για κάθε είδους επισκέπτη.
Η ιδέα ξεκίνησε σαν θεματική ενότητα στα πλαίσια της εβδομάδας νεανικού σινεμά του 5ου artfools video festival που γίνεται εδώ και πέντε χρόνια στη Λάρισα από την ΑΜΚΕ artfools, αλλά εξελίχθηκε σε αυτόνομη δράση, λόγω του ενδιαφέροντος από πολλούς φορείς και κύρια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας,την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,στο οποίο ιδρυτικό μέλος είναι και η Artfools.
Αγαπητοί μας φίλοι,
  Σας καλούμε σε ένα όμορφο,γεμάτο εκπλήξεις οδοιπορικό, στις ομορφιές της Θεσσαλίας. Πάρτε την ψηφιακή σας βιντεοκάμερα ή τη φωτογραφική σας μηχανή και αποτυπώστε κρυφές και φανερές γωνιές της Θεσσαλικής γης.
Από τον ΄Ολυμπο μέχρι τα Μετέωρα ,από το Πήλιο μέχρι τη λίμνη Πλαστήρα, από τις παραλίες και τα ποτάμια , τις σκιερές γωνιές, τα δάση και τους επιβλητικούς βράχους, αλλά και τις άγνωστες ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας σας ή του χωριού σας, ξεκινήστε και φτιάξτε τη δική σας ταινία μικρού μήκους ή τη δική σας φωτογραφία.
  Καλούμε τους οι νέους κινηματογραφιστές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν  ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μικρά διαφημιστικά σποτ και φωτογραφίες με θέμα τη Θεσσαλία.
΄Αγνωστες γωνιές, ποτάμια και βιότοποι, μύθοι και παραδόσεις, αρχαιολογικοί χώροι και εναλλακτικοί τόποι τουριστικού προορισμού ,επαγγέλματα και αγροτική ζωή, μπορούν να αποτελέσουν τη θεματική μιας έρευνας ώστε να αποκαλυφθούν μέσα από το δημιουργικό φακό των νέων δημιουργών Θεσσαλών και μη,  η ταυτότητα και οι ομορφιές του τόπου μας.
 Λάβετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό που συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Μ.Κ.Ο. Θεσσαλίας, η ΑΜΚΕ – μέλος του δικτύου – artfools ,με την αμέριστη στήριξη και συνεργασία  της Περιφέρειας Θεσσαλίας , της Περιφερειακής Ενότητα Λάρισας ,της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλίας και πολλών άλλων φορέων.
  Η Θεσσαλία έχει ομορφιές που πρέπει να αναδειχθούν, και να αξιοποιηθούν τουριστικά. Η προβολή τους μπορεί να γίνει υπόθεση όλων.
Η προκήρυξη και οι βραβεύσεις
 Στο διαγωνισμό καλούνται, οι δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους, οι ερασιτέχνες της κάμερας, οι εραστές της ανακάλυψης του άγνωστου και του μυστηριώδους της φύσης, οι λάτρεις της παράδοσης σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, τα άτομα και οι ομάδες που αγαπούν και θα ήθελαν να προβάλουν τον τόπο τους,  μέσα σε μια ταινία μικρού μήκους ή ένα τρίλεπτο σποτ, ή μια φωτογραφία, να αποτυπώσουν τη δική τους άποψη για το χώρο που μεγάλωσαν και που αγαπούν.
Η προθεσμία υποβολής του υλικού έχει καθοριστεί η 30 Νοεμβρίου 2012 και όλες οι λεπτομέρειες αναφέρονται στις σχετικές μας ιστοσελίδες.
  Οι καλύτερες ταινίες , θα προβληθούν σε ειδικό αφιέρωμα στο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας που θα γίνει από 11 μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2013, αλλά στη συνέχεια όλες οι ταινίες θα προβληθούν σε ειδικά  αφιερώματα  με θέμα « η άγνωστη Θεσσαλία», τα οποία μάλιστα και θα παρουσιασθούν, σε όλες τις Θεσσαλικές πρωτεύουσες και όχι μόνο.
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, και ειδικές διακρίσεις από την κριτική επιτροπή, που έχει  συσταθεί για τις ταινίες μικρού μήκους και τρία βραβεία από αντίστοιχη επιτροπή για τις φωτογραφίες που θα προκριθούν για ανάρτηση, από επιτροπή που θα συσταθεί γιαυτό το σκοπό. Όλα τα βραβεία θα συνοδεύονται και από οικονομική αμοιβή ,όπως επίσης και με πλούσια δώρα.
Θεματολογία  
Άγνωστες γωνιές, ποτάμια και βιότοποι, μύθοι και παραδόσεις, αρχαιολογικοί χώροι και εναλλακτικοί τόποι τουριστικού προορισμού ,επαγγέλματα και αγροτική ζωή, μπορούν να αποτελέσουν τη θεματική μιας έρευνας ώστε να αποκαλυφθούν μέσα από το δημιουργικό φακό των νέων δημιουργών Θεσσαλών και μη,  η ταυτότητα και οι ομορφιές του τόπου μας.
Καλούμε τους φίλους δημιουργούς να συμμετάσχουν  σ΄αυτόν ,με μια ταινία μικρού μήκους ή μια φωτογραφία με θέμα τους τη Θεσσαλία του χτες του σήμερα και του αύριο.
Καλούμε τους  νέους κινηματογραφιστές επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να δημιουργήσουν  ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, μικρά διαφημιστικά σποτ και φωτογραφίες με θέμα τη Θεσσαλία.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Θεσσαλίας και η τουριστική  της προβολή μέσα από τη φαντασία και την τέχνη του κινηματογράφου, την πρωτοτυπία και την ανακάλυψη άγνωστων πλευρών της Θεσσαλικής φύσης, μέσα από μια φωτογραφία ή ένα τρίλεπτο διαφημιστικό σποτ.
Φιλοδοξία μας είναι να κινητοποιήσουμε το Θεσσαλικό δυναμικό, τους νέους δημιουργούς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ώστε να  καταστεί ο διαγωνισμός θεσμός, και  κάθε χρόνο να αναδεικνύονται και καινούργια μέρη της Θεσσαλικής γης.
Συμμετοχή εθελοντών.
Εργασία από δεκάδες εθελοντές
  Για την διοργάνωση τόσο του διαγωνισμού όσο και της εκδήλωσης των προβολών και της έκθεσης φωτογραφίας, θα εργασθούν εθελοντικά τα μέλη του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας και της ΑΜΚΕ artfools , αλλά και πολλοί άλλοι, οι οποίοι θα επεξεργασθούν, το υλικό και θα αναλάβουν την τεχνική του επεξεργασία, προσφέροντας ,αφιλοκερδώς ,υπηρεσίες εξειδικευμένες σε ότι αφορά την επεξεργασία των ταινιών και των φωτογραφιών . Επίσης η ομάδα κινηματογράφου της ΑΜΚΕ artfools θα είναι στη διάθεση των δημιουργών για πληροφορίες σε όσους το ζητήσουν,  σχετικά με τα τεχνικά θέματα των ταινιών μικρού μήκους – σκηνοθεσία, μοντάζ, φωτογραφία κ.λ.π., ενώ υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης σχετικών σεμιναρίων, εφόσον αυτό ζητηθεί.
Στήριξη από την Περιφέρεια, τις Περιφερειακές Ενότητες και όλους τους Δήμους  της Θεσσαλίας
 Σ΄αυτή  τη φιλόδοξη όσο και πρωτοποριακή προσπάθεια ,που γίνεται από όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις , για την ανάδειξη της Θεσσαλίας ,στο σύνολό της ,σε κάθε Νομό της από άκρη σε άκρη, θα θέλαμε τη συνδρομή σας, τόσο για τη  διοργάνωση, όσο κυρίως  για τη βράβευση των καλύτερων ταινιών και φωτογραφιών , δίνοντας ένα ισχυρό κίνητρο σε όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, για τον οποίο, φυσικά ,έχουμε συστήσει σπουδαίες καλλιτεχνικές επιτροπές , στις οποίες συμμετέχουν έγκριτοι καλλιτέχνες του είδους .
Ολόκληρη η προκήρυξη στις ιστοσελίδες:
e-mail: artfools.symmetoxes@gmail.com  και info@mkothessalias.gr
Έχοντας ,λοιπόν ,υπόψη ,όλα τα παραπάνω
Παρακαλούμε
Να λάβετε μέρος στον μεγάλο αυτό διαγωνισμό ,με τίτλο «Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» , έτσι ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε όλο εκείνο το κινηματογραφικό ή φωτογραφικό υλικό που θα αναδεικνύει την περιοχή σας και τα Δημοτικά σας Διαμερίσματα (είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε στήριξη τεχνικής φύσεως)  και
Ευελπιστώντας και στη δική σας συμμετοχή  , σε αυτή την πανδαισία εικόνων από όλη τη Θεσσαλική Γή ,τη Θεσσαλία της προόδου και του πολιτισμού  , είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και θα χαρούμε ιδιαίτερα να συνεργαστούμε μαζί σας , για την καλύτερη διοργάνωση του διαγωνισμού.
Επικοινωνείστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6970291563 (Artfools)  και  6974-881944 (Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας)
Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς(Περιφέρεια ,Δίκτυο ΜΚΟ και Artfools)  πιστεύουν ότι η Θεσσαλία αποτελεί κοιτίδα του πολιτισμού , της προόδου και των μεγάλων  προοπτικών ,με ένα λαμπρό μέλλον που μπορεί να διεκδικήσει μέσα από πολλή και σοβαρή εργασία και μέσα από τη συνεργασία όλων των Θεσσαλικών φορέων.
ΣΥΝΗΜΜΕNA:ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για το Δίκτυο  ΜΚΟ Θεσσαλίας                              Για την ΑΜΚΕ Artfools
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                       ΑΝΤΑ ΣΑΡΤΖΗ –Καθηγήτρια-φιλόλογος
Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης                 Ν.Ε.Λογοτεχνίας       
—————————————————————————————————————-
E-Mail:  info@mkothessalias.gr
΄Οροι συμμετοχής.
  1.Γίνονται δεκτές: α..  Ταινίες μέχρι και 20 λεπτά μαζί με τους τίτλους, οι οποίες έχουν για θέμα τους τη Θεσσαλία.
 β. Διαφημιστικά σποτς  3 λεπτών, με θέμα την προβολή τόπων και εναλλακτικών τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας.
γ. Φωτογραφίες με θέμα την  «΄Αγνωστη πλευρά της Θεσσαλίας».
2. Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος  με περισσότερες από μία ταινίες/σποτ/φωτογραφίες και όχι πάνω από τρεις.
5. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας/5ου artfools video festival που θα συσταθεί με πρόεδρο τον κριτικό κινηματογράφου Νίκο Αρτινό, θα προβληθούν σε ειδικό αφιέρωμα κατά την εβδομάδα Νεανικού Σινεμά του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας 2013.
6. Οι ταινίες που θα σταλούν καθώς και τα 3/λεπτα σποτς, θα προβληθούν σε ειδικές εκδηλώσεις  με θέμα « Η άγνωστη Θεσσαλία» που θα διοργανωθούν, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας και την ΑΜΚΕ artfools.  σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί
7. Η παραπάνω εκδήλωση θα ταξιδέψει σε Θεσσαλικές πόλεις αλλά και σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
8. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012 στη διεύθυνση: artfools.symmetoxes@gmail.com  και στη συνέχεια και εφ΄όσον προκριθούν για ανάρτηση,( από ειδική για τη φωτογραφία κριτική επιτροπή )  να σταλούν  μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2013, εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί  διαστάσεων: 20X30 , στη διεύθυνση la la studio Σκοπάδων 9 Λάρισα 41335 με την ένδειξη « για το διαγωνισμό φωτογραφίας  Η άγνωστη Θεσσαλία».
9. Σε κάθε φωτογραφία θα αναγράφεται το όνομα του δημιουργού, και το μέρος που απεικονίζει.
.10. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το υλικό που θα παραλάβουν σε προβολές και εκθέσεις μη εμπορικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα .
11. Το υλικό που θα αποσταλεί από τους δημιουργούς, δεν επιστρέφεται.
12. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή και να ματαιώσει το διαγωνισμό, για λόγους ανωτέρας βίας, με μόνη υποχρέωση, να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την αναβολή ή τη ματαίωση.
13. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής συμμετοχής για τις ταινίες, στο διαγωνισμό : 20 Νοεμβρίου 2012 στο : artfools.symmetoxes@gmail.com
14.  Καταληκτική ημερομηνία αποστολής της ταινίας/ σποτ , 30 Νοεμβρίου 2012 .
  Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε αρχείο α) αρχείο mpeg-2 ή mpeg-4 β) DVD-Video format unlocked ,σε δύο (2) αντίγραφα.
Η αίτηση συμπληρώνεται και αποστέλλεται  υπογεγραμμένη μαζί με το υλικό στη διεύθυνση: la la land studio.Σκοπάδων 9 Λάρισα Τ.Κ.41335 με την ένδειξη : Για το διαγωνισμό « Η άγνωστη Θεσσαλία».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6970291563 και 6974-881944 ,SITES:  http://www.artfools.gr  -,www.artfoolsvideofestival.gr , http://www.mkothessalias.gr
15.Κάθε δημιουργός που συμμετέχει,  αποδέχεται τους παραπάνω όρους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s